Lääkäripula on irrottanut lääkärit muun yhteiskunnan todellisuudesta

Lääkäri Jenni Puoliväli, 30, puhuu suoraan palkastaan: Lisien kanssa jopa yli 10 000 e/kk – tulot putosivat 3 500 euroon äitiys­lomalla (IS 18.10.2020)

Lääkäriliitossa hikoillaan taas, sillä tälläisiä ulostuloja liitto eivät kovin mielellään näe. Tämän takia kiitos Jenni Puolivälille asian tuomisesta esiin, vaikka haaveet palkkojen lääkärien aloituspalkkojen nostamisesta ovat täysin muun yhteiskunnan todellisuudesta vieraantunutta.

Muutamia huomioita:

  1. Myös lääkäreita pitäisi kouluttaa enemmän kuin heitä tarvitaan työmarkkinoilla,
    (Työttömyysasteen pitäisi sanella koulutusmäärät, AA, 30.5.2016)
  2. Vaikka suuri osa lääkärien palkoista tulee ylitöistä, ylityöt itsessään ovat seurausta tekijäpulasta, joka on seurausta liian pienistä aloituspaikkamääristä
  3. Työterveydenhuollon ja julkisen terveydenhuollon välinen työnjako pitää ratkaista
    (Suomessa on 20 tuhatta terveydenhuollon ammattilaista vajaakäytöllä, AA, 20.8.2020)

On valitettavaa, että maan oikeistohallitukset eivät ole saaneet näitä ongelmia korjattua, mutta en ymmärrä miksi maan vasemmistohallitus hyväksyy lääkärien rälssin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu