Lyhyesti: Valtio tarvitsee keppiä

Pääkirjoitus | Pandemian tuhoja paikkaava rahavuoksi peittää pitkän aikavälin ongelmat (HS 14.12.2020) on hyvä huomio liian löysän rahan haitallisuudesta.

Aivan kuten Nokian aikoina Suomessa keskityttiin kakun jakamiseen sen leipomisen sijaan, koronaelvytyksessä tehdään samat virheet ja rakenteelliset uudistukset jäävät tekemättä.

Työn tuottavuuden kasvu syntyy lopulta vain siitä, että on pakko uudistua. Jos ulkoinen pakottava voima poistetaan, työn tuottavuuden ja elintason kasvu hidastuu. Keskuspankkien pitäisi sitoa koronaelvytys rakenteellisiin uudistuksiin, sillä ilmaista lounasta ei ole.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa, sekä pormestarinvaaliehdokas.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu