Maailmankoulu – vuoden 2020 innovatiivisin idea

Pari kertaa vuodessa törmää niin hyviin ideoihin, että yöunet kärsivät – tämä on yksi niistä:

Bank chief proposes far-out crypto idea ‘that should be next Nobel Prize’ (fortune.com, 15.12.2020)

Yksinkertaistettuna kyse olisi globaalista oppimisalustasta, jonka kursseja suorittaessaan saisi palkkioksi varta vasten synnytettyä kryptovaluuttaa. Arvon kryptovaluutalle synnyttäisi hyväntekeväisyys – kuka tahansa tätä kryptovaluuttaa ostava tietäisi, että eurot menevät suoraan jollekin, joka on itseään jossain päin maailmaa kouluttanut, ilman että hyväntekeväisyysorganisaation hallinnollisiin väliportaisiin voi kadota mitään.

Esim. Helsingin Yliopiston ilmainen tekoalykurssi sopisi tähän tarkoitukseen sellaisenaan, vain palkkiokerros puuttuu toteutuksesta.

Ehdotan, että Suomi käärii hihat ja ryhtyy tuumasta toimeen säätiöpohjalta – nähdäkseni voimme nimetä tämän ”maailmankoulun” vaikka Linus Torvaldsin mukaan.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu