Media-alaa tuetaan jo melkein puolella miljardilla vuosittain

Never let a good crisis go to waste, toteaa Timo Harakka ja ehdottaa koronan varjolla mediatukea.

Ministeri Harakka: Tiedotusvälineiden toimintakyky turvattava (https://www.lvm.fi/, 28.04.2020)

Media-alaa ei korona kuitenkaan ole juurikaan koskettanut, eli paikallaan olisi jos Timo olisi rehellinen. Median tukeminen on aina ollut poliitikkojen hunajapurkki. Sillä saa ystäviä alalta, joiden kautta näkyvyyttä ja ääniä.

Selvityksen on tehnyt Elina Grundström, joka ehdottaa neljää uutta tukimuotoa. Vastineeni tähän on, että voitte mielestäni jakaa Yle-veron tuoton (n. 475 Meur vuodessa) eri toimijoiden kesken miten parhaaksi näette, mutta euroakaan lisätukea ei pidä myöntää.

Grundström otti myös kantaa alustayhtiöiden (mm. Google, Facebook, Twitter) verotukseen – näkisin että tämä hoituisi parhaiten jakamalla konsernin liikevaihto maakohtaisten käyttäjien mukaan ja verottamalla tätä. Tämä siksi, että kyseiset lafkat kiertävät nykyisellään veroja.

Mutta euroakaan tästä verokertymästä ei pidä media-alalle korvamerkitä.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu