Mikä on yhteiskuntavastuun määritelmä?

Pääministeri Marin Talouselämässä: ”Emme voi luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä” (HS 25.9.2020)

Yhteiskuntavastuu on kätevä poliittinen termi siinä missä eriarvoistuminenkin (AA 26.11.2016). Kukapa nyt vastustaisi vastuun penäämistä, tai eriarvoisuuden vähentämistä. Molempien käsitteiden käyttö kuitenkin perustuu siihen, että niitä ei määritellä, jolloin voidaan synnyttää juupas-eipäs väittely, jossa molemmat puolet saavat äänensä kuuluviin kannattajiensa korvissa.

Siispä kannustaisin journalisteja ottamaan härkää sarvista, ja vaatimaan jokaiselta asiaan puolesta tai vastaan kantaa ottavalta yhteiskuntavastuun määrittelemistä sanatarkasti(!).

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu