Miksi yksikään eduskuntapuolue ei kritisoi rahapelijärjestelmäämme?

Aloitin itse Veikkauksen julkisen kritisoimisen vuonna 2016:

Rahapelaaminen on moraaliton verotuksen muoto 

Nyt nostan hattua Pelikoneet kauPOISta kansalaisliikkelle siitä, että he onnistuivat siinä missä itse en onnistunut – Veikkauksen asema horjuu:

Toimisiko Ruotsin rahapelimalli Suomessa? – ”Veikkauksen ympärille on syntynyt rakenteellista korruptiota muistuttava järjestelmä” (TS 22.10.201)

Ministeri Paateron esiintyminen A-studiossa näytti, miten sairas suomalainen rahapelijärjestelmä on (SK 22.10.2019)

Korjaavia toimenpiteitä pelihaittojen vähentämiseksi tullaan viimeaikaisten paljastusten myötä mitä luultavimmin tekemään, mutta samalla on myös aika katsoa kohun taakse ja kysyä seuraava kysymys:

Miksi yksikään eduskuntapuolue ei kritisoi rahapelijärjestelmäämme?

Normaalisti oppositio olisi raakkumassa irtopisteitä ministerin valheista:

Ministeri Paatero puolusti Veikkauksen toimintaa A-studiossa – HS kysyi asian­tuntijoilta, pitävätkö väitteet paikkaansa (HS 22.10.2019):

”Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) puolusti Veikkausta Ylen A-studiossa. Asiantuntijoiden mielestä jotkut Paateron väitteistä ovat kyseenalaisia.”

Mutta tällä kertaa Suomen poliitinen kenttä on kollektiivisen hiljaa.

Vastaus otsikon kysymykseen löytyy tästä twitterketjusta:

Sirpa Paatero ei ole mikään poikkeus, vaan merkittävä osa Veikkauksen rahoja nauttivista järjestöistä on aina ollut poliitikkojen miehittämiä. Kaikkein räikeimpänä esimerkkinä tietysti poliittiset nuorisojärjestöt (kuva 2016 kirjoituksestani):

Ja toisaalta, osa järjestöistä on kanavoinut rahaa puolueiden lähipiirille myös lain vastaisesti, esim:

Ministeriö vaatimassa avustusrahaa takaisin vasemmistoliittoon kytkeytyvältä yhdistykseltä – ”Lain vastaisesti” toiminut Solaris-lomat kuitannut 9 miljoonan euron Veikkaus-tuet (TE 31.08.2019)

Yhdelläkään eduskuntapuolueella ei Veikkaus-pelissä ole puhtaita jauhoja pussissa.

Jos ministeri töppäilee ja oppositio on hiljaa, kyse on poikkeuksetta maan tavasta.

Ehkäpä tutkivat journalistit ottavat seuraavaksi selvää siitä, kuinka suuri osa Veikkauksen miljardeista on lopulta hyödyttänyt sitä suomalaista, joka sanonnan mukaan voittaa aina.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

edit 24.10.2019: Liike Nyt on eduskuntaryhmänä kyseenalaistanut Veikkauksen toimintaa. Tämän lisäksi kolme kansanedustajaa esittivät Kirjallisen kysymyksen Suomen rahapelijärjestelmästä Eduskuntapuolueiden suunnasta ei toistaiseksi ole kuulunut kannanottoja.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu