Nuorisosäätiö on vain korruptiojäävuoren huippu

KRP vahvistaa Ylelle: Nuorisosäätiön rikosvyyhdissä epäiltyjä jopa parikymmentä – tutkinta voi jatkua vielä vuosia (Yle 9.11.2020):

”On se järkyttävää, että tällaista omaisuusmassaa laitetaan hoitamaan ihmiset, joilla ei ole mitään kokemusta näistä asioista. Tullaan jostain poliittisesta piireistä, ja tässä tapauksessa keskustapuolueesta. Lopputulos on tämä.”

Tässä on tärkeä muistaa, että Nuorisosäätiötä ei perustettu rakentamaan nuorille kohtuuhintaista asumista, vaan rahoittamaan Keskustaa, aivan kuten Soininvaara myöntää:

Vasta kun Nuorisosäätiön puikkoihin hyppäsivät toisenlaiset rosvot, jotka eivät varasteetkaan vain puolueelle, vaan myös itselleen, kävi käry. Kysymys ei ole siitä, että miten miljoonat vihdoin tötöiltiin, vaan miten ne alunperin hankittiin.

Vastaus ovat mm. suotuisat kaavoituspäätökset, kuten esim. tässä tapauksessa.

Asuintalo rakennettiin moottoritien varteen, Helsingin kaupunki myönsi myöhemmin virheen – tällaista on elämä talossa, joka rakennettiin poikkeus­luvalla (HS 2.9.2019):

”Nuorisosäätiö haki ensimmäisen kerran poikkeuslupaa asuinrakennukselle vuonna 2006. Helsingin kaupungin ympäristökeskus vastusti luvan antamista perusteenaan valtavat liikennemäärät ja hiukkaspäästöt. Rakennuslupaa ei herunut.

Säätiö haki uudelleen poikkeuslupaa vuonna 2007. Silloin Helsingin ympäristökeskuksen vastustava lausunto hävisi kaikista asiakirjoista, ja lupa sai siunauksen kaupunginhallitusta myöten.”

Sekä Nuorisosäätiön, että lukemattomien muiden puolueiden lähipiiriin kuuluvien säätiöiden ja yhdistysten varallisuus on kerätty korruptiolla.

Tämä kokonaisuus meinasi räjähtää Matti Vanhasen silmille ns. lautakasajupakassa. Hän oli nimittäin toiminut Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana 1998-2003 ja varapuheenjohtajana vuosina 1981-1997, ja tasan tarkkaan tiesi kuinka tulenpalavasta asiasta oli kyse.

Tästä syystä keskustapuolue teki säätiölleen ns. jälkiabortin, hyvissä ajoin ennenkuin korttitalo kaatui lopullisesti. Nyt luodin väistänyt Vanhanen on valtionvarainministerinä, eli hänen kannaltaan loppu hyvin, kaikki hyvin.

Samaan aikaan korruptiosaaga kuitenkin jatkuu toisaalla:

HS selvitti: Lähes puolella Veikkaus-miljoonia saaneista yhteisöistä on kytkös puoluepolitiikkaan (HS 19.4.2020)

Edit 9.11.2020 20:51: Jottei totuus unohtuisi, tällä pussilla Nuorisosäätiökin oli:

”Avustusrahaa on tullut myös Raha-automaattiyhdistykseltä. Säätiön nykyisen toimitusjohtajan Kimmo Pihlmanin mukaan säätiö on saanut 2000-luvulla RAY:n avustuksia yli 35 miljoonaa euroa.” (ESS, 11.11.2018)

Toivon, että joku vanhan kaartin aktiivipoliitikko jossain vaiheessa uskaltaa puhua suunsa puhtaaksi siitä mitä maan tapa on todella ollut. Syy siihen, miksi tätä tilinpäätöstä ei kukaan uskalla tehdä on siinä, että kyseessä ei ole mikään mennyt aika, vaan liian moni on edelleen ns. nisässä kiinni.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu