Olen käytettävissä Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Olen tällä palstalla ajoittain kritisoinut edustuksellista demokratiaa hallintomuotona (AA 25.5.2020) , sillä se pyrkii siirtäämään ongelmien ratkaisua aina seuraavien vaalien jälkeiseen aikaan:

”…demokraattinen valtio ei kykene uudistuksiin ilman ulkoista painetta.”

Ilokseni maamme puolustuksen kannalta ulkoinen paine kasvoi riittävälle tasolle, ja Suomi liittyy vihdoin Natoon (HS 15.5.2022). Monta muuta rakenteellista uudistusta on kuitenkin vielä tekemättä:

  1. Sosiaaliturvauudistus – tämän uudistuksen valmistelu on käynnissä, mutta nähtäväksi jää riittääkö valmistelijoiden ymmärrys ja päättäjien poliittinen tahto yksinkertaistamaan järjestelmää niin että ns. byrokratialoukut poistuvat ja kannustimet työllistyä maksimoituvat. Käytännössä tämä tarkoittaa jonkinlaista perustulojärjestelmää.
  2. Työmarkkinauudistus – työehtosopimusten yleissitovuudesta tulee luopua, ja minimiehdot tulee kirjata lakiin.
  3. Maakuntauudistus – maakuntien määrä pitää laskea sellaiselle tasolle, että jokainen maakunta kykenee seisomaan omilla jaloillaan (5), ja alueellisista tulonsiirroista maakuntarajojen yli tulee luopua täysin. Maakuntaveron tulee korvata ainakin kunnallisverotus, mielellään myös valtionverotus.
  4. Eläkeuudistus – eläkerahastot tulee purkaa kansalaisille siinä suhteessa kun he ovat niiden kerryttämiseen osallistuneet, ja samalla pitää luoda riittävät kannustimet yksityiseen eläkesäästämiseen.

Tässä on työnsarkaa yhdeksi eliniäksi, ja täten ilmoitan että olen käytettävissä Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Muuten olen sitä mieltä, että eduskunnan pitäisi vähentää näpertelyä mitättömien pikkuasioiden, kuten rahanjaon, suhteen. Sen sijaan on tarpeen keskittyä niihin päätöksiin, että Suomi on sadankin vuoden päästä vielä kansainvälisesti kilpailukykyinen, houkutteleva ja siten hyvä paikka asua.

En suoraan sanottuna tiedä, miten ehdokasvalintaprosessi (Helsingin) Kokoomuksessa menee, mutta jos sinä tiedät, ja haluat auttaa minut listoille, niin pyydän olemaan yhteydessä niihin jotka asioista päättävät.

Ystävällisin terveisin,

Amos

0
AmosAhola
Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 12 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaa parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu