Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salosen syytä erota

Urheilulehti: SUL-pomo Sami Itani sanoo suorat sanat Veikkauksen roolista urheilun rahoittajana – ”Huoneessa on elefantti, josta yksikään urheilun edustaja ei puhu mitään” (Yle 23.9.2020)

Sami Itani nosti esiin arvoristiriidan suomalaisen urheilun rahoituksessa, Olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi vaikeaa aihetta – ”Veikkaus toimii vastuullisesti” (Yle 23.9.2020)

”Salonen ei halua suoraan kommentoida, onko nykymallissa Itanin esille tuomaa eettistä ristiriitaa.

– Tässä on monta tulokulmaa, josta sitä asiaa voidaan tarkastella. Ja en halua tässä lähteä detaljitasolla ottamaan kantaa siihen, että missä mitäkin tapahtuu, koska kysymys on isommasta kokonaisuudesta, Salonen sanoo.”

Tämä on siis se sama Olympiakomitea, joka ottaa kantaa näin:

Yleishyödyllisten kohteiden rahoitus on vaarassa – Veikkauksen rahapelien markkinaosuutta vahvistettava (Olympiakomitea.fi, 31.01.2019)

Samalla kuin:

Olympiakomitean takaisinperintävyyhti osin päätökseen – ministeriö hyväksyi kiisteltyjä palkkakuluja ja alensi perintää 15 000 eurolla (Yle 18.5.2020)

”Vyyhti Olympiakomitean ympärillä alkoi vuonna 2016 kun Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti laajaa mediahuomiota saaneen takaisinperintäraportin kattojärjestön toiminnasta.

Raportti paljasti Olympiakomitean käyttäneen väärin sille vuosina 2012–2014 myönnettyjä avustuksia. Avustuksista viisi oli hankkeille myönnettäviä erityisavustuksia ja yksi yhdistykselle sen perustoimintaa varten myönnettävä toiminta- eli yleisavustus. Yhteensä avustussumma oli 8,67 miljoonaa euroa ja ne olivat kattojärjestön käytössä vuosina 2013–2014.

Raportin mukaan Olympiakomitea oli muun muassa maksanut avustuksilla työntekijöidensä palkkoja avustusehtojen vastaisesti. Ministeriön mukaan työntekijän yli 70 000 euron palkkakaton ylimenevien osuuksien maksamiseen ei saanut käyttää avustuksia. Tarkastuskertomuksessa avattiin huippu-urheiluyksikön kahdeksan työntekijän palkkoja, jotka olivat per työntekijä sivukuluineen vuodessa 78 000–139 962 euroa.”

Millaisessa maassa tälläisten lausuntojen jälkeen annetaan jatkaa pestissään?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

Edit: 23.09.2020 22:23:

Mikko Salonen kuuluu myös Veikkauksen hallintoneuvostoon:

Pekka Hurtola Veikkauksen hallitukseen, viisi uutta jäsentä hallintoneuvostoon (veikkaus.fi, 2.4.2020)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu