Poliittiset virkanimitykset – tilaisuus tekee varkaan

Köyhyystutkija Maria Ohisalo vastusti poliittisia virkanimityksiä. (US 7.10.2016), sisäministeri Maria Ohisalo kannattaa niitä: Sisäministeriön kansliapäälliköksi nimitetty Kirsi Pimiä (Yle 23.1.2020)

Politiikassa tilaisuus tekee varkaan, ja nykyinen käytäntö on silkkaa korruptiota. Koska maassamme ei  nykyisellään ole keinoja puuttua tähän, niin tarvitaan muutoksia.

Mieleen tulee kaksi ratkaisua:

Ensimmäinen ratkaisu on laatikon ulkopuolelta: poliittisesti riippumaton valtiollinen HR yksikkö valitsee virkamiesjohdon pätevyyden perusteella. Tämä yksikkö olisi verrattavissa perustuslakituomioistuimeen.

Toinen on siirtyä virkanimitysten osalta ns. Amerikan malliin. Tämä tarkoittaa sitä, että valinnat olisivat avoimesti poliittisia, mutta kun hallitus vaihtuu, niin virkamiesjohto saa kenkää.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu