Puolueiden varallisuus on maan tavan kova ydin

Näin epäillyt miljoonalahjukset maksettiin Nuorisosäätiön ex-johtajille (Yle 29.12.2022) on hyvä kuvaus siitä, mitä tapahtuu kun j0ku saa päähänsä varastaa puolueen pussista, ja miten se käytännössä tapahtuu. Henkilökohtaisesti koen mielenkiintoisemmaksi kuitenkin jutussa sivuttu puolueen pussiin varastaminen:

”Maaseudun Nuorten Liiton eli nykyisen Keskustanuorten vuonna 1961 perustama Nuorisosäätiö oli pitkään keskustan eturivin poliitikkojen temmellyskenttä. Vuosikymmenten mittaan Nuorisosäätiö keräsi veronmaksajien avustuksella satojen miljoonien eurojen omaisuuden. Valtio tuki säätiötä, koska se vuokrasi asuntojaan kohtuuhinnalla alle 30-vuotiaille nuorille.”

Valtio tuki säätiötä vain siitä syystä, että se oli kepulien säätiö. Jos joku epäilee väitettäni, niin kannustan perustamaan säätiön ja keräämään sille sadan miljoonan varallisuuden julkisista avustuksista. Puolueiden varallisuuden kerryttäminen julkisista varoista on maan tavan kova ydin, ja täysin laillista. Vastaavia ”säästöporsaita” on maa täynnä, ja kannustan lukemaan niistä lisää:

Tomi Venho – KABINETIN PUOLELLA – Säätiöt ja puoluerahoitus Suomessa (2018)

Lopusta löytyy myös kätevä listaus, joista ensimmäisen sivun kuvakaappaus teaseriksi:

Tämän lisäksi joka puolueesta löytyy kaaviokuva siitä, millaiseen riviin ovat säästöporsaansa laittaneet:

Demokratia on tullut kauas on tullut siitä, kun vapaat miehet toogissaan debatoivat Forumissa. Nykyisellään poliittiset puolueet käyttäytyvät kuten mikä tahansa organisaatio, ja kuten organisaatioteoriasta tunnemme, organisaatioiden selviytymisvietti on niitä vahvin ajava voima.

On tärkeä ymmärtää, että poliittiset puolueet eivät ole olemassa Suomen yhteisen hyvän takia, tai edes ajaakseen sinun etuasi, vaan varmistaakseen selviytymisensä.  Edunvalvonta ja vappusataset ovat tästä vain se näkyvin puoli. Se mikä jää kulisseihin on varallisuuden kerryttäminen mahdollisten laihojen vuosien varalle, josta toki puolueiden uskolliset soturit saavat kymmenyksensä myös lihavien vuosien aikana, tavalla tai toisella:

Stefan Wallin asuu asevelihinnalla säätiön kämpässä – ei kerro vuokraansa (IS 18.11.2009)

On helppo nähdä, että puolueiden varallisuuden kerryttäminen ei millään tavalla edistä maan etua, joten olisi mielestäni perustelua säätää laki, joka estäisi puolueita kerryttämästä varallisuutta. Näin poliitikot keskittyisivät enemmän yleisen edun ajamiseen, eikä sen pohtimiseen, miten yhteisestä pussista saisi vedettyä kotiin päin:

Puolueet kunnan kukkarolla (MOT käsikirjoitus 22.04.2013)

Kirjoittaja on liberaali filosofi.

+3
AmosAhola
Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaa parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu