Quis custodiet ipsos custodes – seuraavaksi VTV:n vetäjäksi pätevin sopivimman sijaan

Työntekijät kertovat: Näin Tytti Yli-Viikari on ajanut tarkastusviraston tarkastustoiminnan alas – epäkohtia hyssytellään, raportteja sensuroidaan (IS 02.04.2021):

”Ylitarkastaja Katri Lammi kertoo, että hänet määrättiin hävittämään tarkastusaineistoa liikkuvan poliisin lakkauttamisesta. Tuloksellisuustarkastuksen resurssit on puolitettu Yli-Viikarin aikana.”

Tämäkin olisi jäänyt paljastumatta ilman tutkivaa journalismia ja sitä tosiseikkaa, että Tytti oli liian uuno ja varasti itselleen.

Valvottavat mielellään palkkaisivat Tytin seuraajaksi jonkun puudelin, joka ei samaa virhettä toista, mutta joka on muuten enimmäkseen harmiton.

Tämä pitää estää, ja pestiin pitää palkata joku, jolle korruption kitkeminen on kutsumusammatti. Samalla ns. Whistleblowerien asemaa julkishallinnossa pitää parantaa, ja jokaiselle korruptiota paljastaneelle pitäisi myöntää mitali, eläkevirka ja pystyttää patsas.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja kunnallisvaaliehdokas.

PS. Jos otsikko ei auennut, täältä selitys.

+3
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu