Rahoita sijoitusasuntosi asumistuella, mikä voisi mennä vikaan?

Aloitin asumistuen vastaisen kampanjani vuoden 2015 viimeisenä päivänä:

Asumistuki on haitallisin tuki (AA 31.12.2015)

Jo silloin asumistukijärjestelmä oli dysfunktionaalinen katiska, mutta tilanne on sittemmin merkittävästi pahentunut kun opiskelijat siirrettiin yleisen asumistuen piiriin elokuussa 2017. Nyt asumistuki on 2,1 miljardin (2018) vuosittainen tulonsiirto veronmaksajilta vuokraisännille.

Jos tätä väitettä joku epäilee, niin kannattaa katsoa esimerkiksi allaoleva mainos.

Kela paheksuu rakennusyhtiön mainosta asuntosijoittajille: ”Asumistukea ei ole tarkoitus käyttää varallisuuden kartuttamiseen” (TS 12.09.20209)

Hallituksemme pohtii kattavaa sosiaaliturvauudistusta, näkisin että paras mahdollinen järjestelmä on luoda valtion rahoittama kustannusneutraali perustulo (detaljit täältä, AA 3.8.2017), johon päälle voidaan tarvittaessa maksaa kunnan rahoittamaa kiinteää korvamerkitsemätöntä asumiskustannuslisää.

Näin kunnille syntyy kannustimet kaavoittaa riittävästi, ja vuokralaisille syntyy kannustimet säästää asumismenoissaan.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu Helsingin kaupunginvaltuustossa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu