Sari Multala on paras kandidaatti Olympiakomitean puheenjohtajaksi – Ilkka Kanerva taas huonoin

Kirjoitin noin viikko sitten, että Susanna Rahkamo paras kandidaatti Olympiakomitean puheenjohtajaksi.

Juuri korvanappiini tulleen tiedon mukaan olin väärässä:

Pitäisikö suomalaisen urheilun luopua Veikkauksen tuotoista ja siirtää rahat jaettavaksi valtion budjetista? Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaat eri linjoilla (Yle 12.11.2020)

Ehdokkaille esitetty kysymys oli tällä kertaa:

”Urheilun valtionavustukset tulevat siis monopolin eli Veikkauksen tuotoista. Ylen puheenjohtajatentissä kysyttiinkin keskiviikkona, pitäisikö tästä luopua ja siirtää rahat jaettavaksi valtion budjetista?”

Vastaukset alla:

Sari Multala:

”Jos on pakko valita, valitsen kyllä.”

Susanna Rahkamo:

”Jos pitää valita, säilytetään vielä tällä hetkellä Veikkauksen rahoitus.”

Jan Vapaavuori:

”Jos pitää vastata kyllä tai ei, vastaan tässä tapauksessa ei.”

Ilkka Kanerva:

”Jokaiselle yhteiskunnallisen päätöksenteon mekanismit ymmärtävälle on täysin selvää, että Veikkauksen tuotosta on saatava rahat urheilulle.”

Kannustan pohtimaan, että jos näin on, niin miksi vastaavaa järjestelyä ei löydy kaikista muista maista. Jo edellisellä kerran kirjoitin, että Ilkka Kanervan luonnollinen elinympäristö on jonkun muun tasku, ja tämä linja jatkuu. Mitä Ilkka oikeasti yritti sanoa on:

”Jokaiselle maan tapaa ymmärtävälle on täysin selvää, että Veikkauksen tuotosta on saatava rahat urheilulle.”

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

PS. kokonaiset vastaukset luettavissa Ylen artikkelista

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu