Sauli Niinistö, voisitko puuttua korruptioon?

Kaupunkien maankäytöstä lukiessa toivon välillä että asuisin Gotham Cityssa tai Mega-City Onessa, niissä sentään jaetaan oikeutta asianmukaisesti.

Tampereella vellonut tonttisotku ulottuu pormestariin asti – nyt selvitetään, toimiko ylin johto virkavelvollisuuksien vastaisesti (Yle 19.9.2019).

Ei valituslupaa: Vantaan entisen kaupunginjohtajan tuomio hovioikeudesta jää voimaan (Yle 10.9.2019) – vain sakkoja.

”Sorakeisari” Juhani Sjöblomille syyte oikeusministerin ex-avustajan Tapani Mäkisen lahjonnasta – taustalla perheyrityksen maakaupat (IS 20.8.2019)

Demarien talobisnes Jyväskylässä jätti asuntoja tyhjäksi ja vuokralaiset laittomien vuokrankorotusten armoille – Tuula jakaa lehtiä ja nostaa toimeentulotukea selvitäkseen (Yle 16.09.2019)

Kotimaisen journalistin on vaikea löytää tästä maasta kaupunki, jonka maankäyttö ja rakennusala ei ole korruptoitunut:

KL: Suomalainen korruptio luultua yleisempää – ”Ei se ole mikään harvinainen ilmiö” (HU 15.9.2019)

Yhtäläisyyksiä maankäyttökorruptiotapausten välillä ei ole vaikea havaita, mutta poliisi voi tutkia vain yksittäistapauksia. Myöskään kannanottoja korruption kitkemisen puolesta ei kuulu yhdenkään eduskuntapuolueen suunnista. Syy tähän on se, että vastaavia kupruja löytyy niistä jokaiselta.

Koska eduskuntalaitoksemme ei tätä rakenteellista ongelmaa kykene ratkaisemaan, peräänkuulutan toimia joltakin joka on puoluekirjastaan luopunut, eli tasavallan presidentiltä.

Voisitko perustaa totuuskomitean kitkemään rakenteellisen korruption tästä maasta?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu