Seuraavaksi oikeuskansleriksi Suomi ei tarvitse kruununjuristia vaan uuden Kai Korteen

Sähköpostit paljastavat: Oikeuskansleri neuvoi pääministeriä viestinnässä ja lakitekstin kirjoittamisessa – Oikeustieteilijät pitävät hyvin kyseenalaisena (HS 16.04.2021)

”Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprosessori Olli Mäenpään mielestä oikeuskansleri on toiminut tehtäviinsä nähden sopimattomasti.”

”Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen arvioi, että sähköpostien perusteella oikeuskansleri on siirtynyt maaliskuun aikana enemmän laillisuusvalvojasta konsultoivan ”kruununjuristin” rooliin.”

”Turun yliopiston julkisoikeuden professori Janne Salminen arvioi, että oikeuskanslerilla vaikuttaa olevan vaikeuksia tasapainoilla eri tehtäviensä välillä.”

Kuten pesäpallossa, kolmesta hudista palaa.

Ehdotan seuraavaksi oikeuskansleriksi avointa hakua, jonka voittajaksi soisin kruununjuristin sijaan tyyppiä Kai Korte:

”Korte nimitettiin oikeuskansleriksi vuonna 1982. Oikeuskanslerin virassa Korte piti korkeaa profiilia ja hänet tunnettiin tarmokkaana ja värikkäänä: hän ei hyväksynyt ensinkään ns. hyväveli -käytäntöä vaan rikoksiin syyllistyneet korkeatkin virkamiehet tuomittiin tiukasti lain kirjaimen mukaan ja jos suinkin mahdollista, liukuvan rangaistusasteikon yläpäätä käyttäen.”

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja kunnallisvaaliehdokas.

+7
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu