Suomi aikoo tehdä vanhusmurhista vientituotteen – ”On se jännä.”

Hallitus valmistelee ulkomaille pelaamisen rajoittamista Veikkauksen tukemiseksi – Saarikko: ”Muotoillaan estoja” (IL 18.12.2020):

”Pelitoiminnan tuotoilla on rahoitettu leijonanosa suomalaisesta liikunnasta, urheilusta, kulttuurista, taiteesta, tieteestä ja järjestöjen toteuttamista sosiaali- ja terveyspalvelujen hankkeista.”

Kuten esimerkiksi Työväen Urheiluliiton (Yle 16.12.2020) toiminta:

”Ihmettelin jo liitossa töissä ollessani, miksei kukaan ole kyseenalaistanut TUL:n olemassaoloa. Välillä sitä mietti, onko siellä edes oikeaa halua kehittää liikuntaa, 2010-luvulla liitossa työskennellyt henkilö sanoo.”

On ihan paikallaan kysyä, että onko näiden korruptiojärjestöjen rahoitus tärkeämpää kuin tämän maan peliongelmaisten terveys:

THL:n tutkimus: Rahapeleihin käytetyistä rahoista puolet tulee 2,5 prosentilta pelaajista – paljon pelaavilla ongelmat erityisen yleisiä (HS 15.12.2020):

Pelaamisen (ja peliongelmien) vähentäminen ei kuitenkaan ole hallituksen tavoite (IL):

”Nyt jo tiedämme, että pelaamista valuu Veikkaukselta ulkomaisille peliyhtiöille, jotka eivät tuota Suomeen sitä hyvää, mitä Veikkaus tekee voitoillaan. Sen takia monopolia voi suoraselkäisesti puolustaa, Saarikko luottaa.”

Eikä tässä vielä kaikki, peliongelmista suunnitellaan myös vientituotetta:

”Ulkomaille pelaamisen rajoittamisen lisäksi lainsäädännön uudistamisessa on kyse siitä, että Veikkaus voisi myydä omaa peliosaamistaan maailmalle.”

Kuvaava on, että hallitus ei ole asettanut työryhmää pohtimaan pelihaittojen minimointia, vaan jotain ihan muuta:

”Ministerinelikko Saarikko, Ohisalo, Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Jari Leppä (kesk) on asettanut viiden kokeneen ja viisaan työryhmän valmistelemaan ja esittämään hallitukselle keinoja turvata järjestöjen rahoitus.

Arvon työryhmä (Erkki Liikanen, Liisa Hyssälä, Osmo Soininvaara, Ulla-Maj Wideroos ja Kalevi Kivistö): järjestöjen rahoitus ei voi tulla peliongelmaisten selkänahasta, ja tämän on oltava mietintöjenne punainen lanka.

Vastaavia uutisia tulee tasaisin väliajoin:

14 000 euroa katosi uhkapeleihin – Karjalan vanhussurmaaja totesi pilanneensa elämänsä: ”On se jännä” (IS 18.12.2020)

Haluatteko todella kokea piston sydämessänne jokaisesta tapauksesta loppuelämänne ajan?

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

PS. Pyyhkeitä myös Iltalehden toimittajalle Lauri Nurmelle, sen verran kritiikitön juttu oli:

”Ulkomaiset nettikasinot eivät valmista joulukalentereita, joiden ostaminen auttaisi suomalaisia lapsia ja vanhuksia.”

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu