Susanna Rahkamo paras kandidaatti Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Ilta-Sanomat tarjoili tänään jotain muutakin kuin presidentinvaaleja:

Veikkauksen ”peliongelmarahoista” tuli kuuma peruna taistelussa Suomen urheilun ykköspestistä (IS 4.11.2020)

Twitterissä hyvä huomio:

Esitetty kysymys kokonaisuudessaan oli:

”Urheiluliiton ja Olympiakomitean puheenjohtajat Sami Itani ja Timo Ritakallio ottivat Urheilulehdessä kantaa siihen, onko moraalisesti oikein rahoittaa urheilua ja liikuntaa peliongelmaisten avulla. Mikä on kantasi tähän asiaan?”

Vastaukset alla:

Ilkka Kanerva:

”Peliongelma-asia on ymmärretty ja käsittelyssä. Jos monopoli puretaan, kuvitellaanko, että ulkomaalaisyhtiöiden kermankuorinta Suomessa helpottaisi peliongelmaisten tilannetta?”

Sari Multala:

”Olympiakomitea ei päätä, onko Veikkaus monopoli vai ei. Peliyhtiöiden suurfuusio ei ollut liikunnan ja urheilun kannalta täysin onnistunut. Pelihaittoja on ehkäistävä päättäväisemmin.”

Susanna Rahkamo:

”Missään nimessä urheilua ja liikuntaa ei saa rahoittaa peliongelmaisten avulla. Ongelmapelaamiseen täytyy puuttua järeästi riippumatta siitä, korvamerkitäänkö Veikkauksen rahat edunsaajille vai ovatko ne budjetissa.”

Jan Vapaavuori

”Vaikka peliongelmien lievittäminen on hyvin tärkeää, asia ei ole näin yksinkertainen. Monopolitoimija antaa siihen haasteistaan huolimatta parhaat eväät.”

 

Näiden vastausten perusteella Susanna Rahkamo on paras kandidaatti Olympiakomitean puheenjohtajaksi, muiden korvaan Veikkaus on jo ehtinyt liiaksi kuiskia. Ei nimittäin ole mitään(!) näyttöä siitä, että monopoli on paras tapa vähentää peliongelmia, vaan pikemminkin päinvastoin.

Huonoin kandidaatti on Ilkka Kanerva, sillä Ilkan luonnollinen elinympäristö on jonkun muun tasku.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu