Tunnistautuminen pakolliseksi kaikkiin raha-automaatteihin!

Veikkaus kerää peleillään joka vuosi yli kolme miljardia euroa – HS selvitti, minne rahat menevät (HS 13.9.)

Suurin tuloerä (840 Meur vuosittain) tulee raha-automaateista, joista osaan veikkaus suunnittelee pakollista tunnistautumista kuten 2016 ehdotin:

Pelaaminen kortin taakse, tai rahapelimonopoli purettava

Suunnitellussa tunnistautumisessa on kuitenkin pari detaljia, jotka soisi päättäjien huomioivan:

”Rahanjako muuttuu huomattavasti runsaan kahden vuoden kuluttua, kun kaikkiin hajasijoitettuihin rahapeliautomaatteihin tulee pakollinen tunnistautuminen.”

Tämä itsessään tulee vähentämään alaikäisten pelaamista, ja on sinänsä posiitivinen asia, olettaen että tunnistautumistietoja ei tulla lainkaan käyttämään rahapelien markkinointiin – lainsäätäjän tehtävä on huolehtia markkinointikiellolla että näin ei käy.

Tunnistautuminen on myös syytä saattaa pakolliseksi kaikkiin automaatteihin (ei vain hajasijoitettuihin), vasta näin saadaan huolehdittua siitä että pelaajien itselleen asettamat estot ja pelirajat todella toteutuvat.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu