Vastaukset Janne Toivoselle liittyen Veikkauksen monopoliin

Toimittaja Janne Toivonen esittää analyysissään:

Kaikki haistavat nyt Veikkauksen veren, mutta mitä monopolin murtamisesta seuraisi? Ulkomaiset peliyhtiöt takovat kiihkeinä ovea (Yle 2.11.2019) neljä kysymystä, vastaan alla niihin:

Vähentäisikö avoin mutta säädelty markkina todella haittoja, eli suomalaisten ongelmapelaamista?

Kyllä, olettaen että säätely on tiukempaa kuin Veikkauksen osalta nyt.

Jos monopoli puretaan, annetaanko peliyhtiöiden mainostaa vapaasti bonuksia ja nopeita voittoja?

Mainontakielto pitää toteuttaa niin, että alaikäiset välttyvät mainoksilta täysin – tämä tarkoittaa ulkomainontakieltoa, televisio & radiomainoskieltoa ja kieltoa mainostaa nuorille kohdistetuilla verkkosivuilla. Itse markkinoinnin sisältöä pitää myös tarkastella erittäin kriittisesti.

Kun peliautomaatit kärrätään kaupan aulasta pois, mihin pelikansa sen jälkeen käyttää rahansa? Johonkin parempaan vai johonkin huonompaan?

Tämä on ”pelikansan” itse päätettävissä, eikä vastauksia ole varmasti vain yhtä. Huonompia vaihtoehtoja ei tosin juuri ole olemassa.

Miksi uhkapelejä ylipäätään pelataan? Arjen viihdykkeeksi, pikavoittojen toivossa vai riippuvaisina?

Kaikkia yllämainittuja, mutta parempi kysymys on että missä suhteessa – tiedämme, että puolet tappioista tulee 5,2% pelaajista, eli riippuvuus on merkittävin siivu.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu