Veikkauksen vastuullisuusmatkan varrella on ruumiita

Veikkaus asettaa tappiorajat kaikille peliautomaateilleen – kuukaudessa mahdollista hävitä 2 000 euroa (HS 24.08.2021)

”Veikkauksen vastuullisuusjohtajan Susanna Saikkosen mielestä askel on merkittävä yhtiön ”vastuullisuusmatkalla”.

Arvioilta noin 99% suomalaisista talous ei kestä 2000 euron pelaamista kuukausittain, joten on mielestäni täysin aiheellista kysyä, että miksi rajaa ei aseteta saman tien 200 euroon kuukaudessa. Toki 200e kuussakin on monelle suomalaiselle paljon enemmän kuin heillä olisi varaa hävitä.

Vielä parempi olisi toki poistaa automaatit muualta kuin pelaamoista kokonaan, ja asettaa 200e tappioraja pelaamoiden automaateille – kun tappioraja täyttyy, voisi pelaamon henkilökunta kysyä pelaajalta ”Olisiko sinulla hetki aikaa puhua peliongelmista?”, ohjata halukkaat hoidon piiriin, ja alentaa halukkaiden tappiorajaa. Tämä olisi kansainvälisestikin vertailtuna erittäin tehokas keino puuttua peliongelmien syntymiseen ajoissa.

Muistelisin historianopettajani kertoneen, että kun Napoleonin 500 000 miehen armeija hyökkäsi Venäjälle, se marssi yhdessä jonossa – talven iskiessä marssireitin vierellä oli kylmään, nälkään, tauteihin tai janoon kuolleita viiden metrin välein.

En tiedä markkinoitiinko Napoleonin sotaretkeä vastuullisuusmatkana, mutta lopputulos on samankaltainen – Veikkauksenkin vastuullisuusmatkan varrelta löytyy päivänsä päättäneitä tasaisen väliajoin.

Kirjoittaja on liberaali filosofi.

PS. Jos 200e tappioraja on liian alhainen joillekin vauraille automaattiharrastajalle (myyttinen taruolento), voidaan tappiorajaa kirjallisesta anomuksesta nostaa mille tasolle tahansa.

+1
AmosAhola
Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaan parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu