Veikkaus kaipaa vahvempaa omistajaohjausta

Tiistaina kirjoitin, että Veikkauksen edunsaajien EU-lobbaus saattaa olla avustuspetos. Veikkaus rahoitti Veikkauksen monopolia puolustavaa lobbaria suoraan 360 000 eurolla, sekä välillisesti edunsaajien kautta. Kun käry kävi, hanke lopetettiin. Pekka Sauri myönsi tämän Museoliiton puheenjohtajana:

Museoliitto on yksi lobbaushankkeeseen osallistuneista edunsaajista:

On poliisin homma tutkia onko näiden yhdistysten osalta kyse avustustuspetoksesta vai ei, mutta myös Veikkauksen toimintaa on syytä kritisoida.

Lobbaustapaus on oma lukunsa – sille joko on tai ei ole omistajaohjauksen hyväksyntä, mutta Veikkausesta paljastui myös toinen kiusallinen yksityiskohta.

Vaikka arpajaislaki kertoo miten veikkausvoittovarat pitää jakaa ja kenen kautta, niin Veikkaus on ilmeisesti tämän lisäksi myös päättänyt ”hyvän” jaostaan itsenäisesti.

Kohteet löytyvät Veikkauksen Sponsorointiyhteistyö sivulta:

”Sponsorointiyhteistyö on nimensä mukaisesti vastikkeellista yhteistyötä liiketoiminnan tavoitteiden edistämiseksi.”

”Sponsorointiyhteistyö ei ole avustus- eikä tukitoimintaa, sillä veikkausvoittovaroista jaettavat avustukset jakavat edunsaajaministeriöt.”

Pyydänkin nyt omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraista selvittämään:

1) Onko yhteistyö mm. Museoliiton ja Kulta ry:n kanssa ollut todellisuudessa vastikkeellista, ja jos, niin vastaako saatu vastike maksettua hintaa.

2) Oliko EU-lobbaukselle omistajaohjauksen hyväksyntä vai ei.

Jos ei, niin on ehkä paikallaan vaihtaa Veikkauksen johtoa. Sillä nousisi omistajaohjausministerinkin arvostus edeltäjänsä televisiofarssin jäljiltä.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu