Veikkaus: lakeja ei ole tehty noudetattavaksi

Veikkaus jätti kilpailuttamatta keskuspelijärjestelmäänsä koskevan sopimuksen, jonka arvo on useita kymmeniä miljoonia euroja. Sopimus pidettiin salassa. (Yle 27.1.2020)

Päätöstä tehdessä tiedettiin, että se oli todennäköisesti kokonaistarkastelussa laiton.

Veikkaus on valtionyhtiö, mutta se ei informoinut eikä konsultoinut silloista omistajaohjausministeriä Mika Lintilää päätöksestä. Nykyisen omistajaohjausministerin tehtävä on siis ottaa toimintaan kantaa:

Ministeri Tuppurainen pyytää Veikkaukselta selvitystä pimitetystä miljoonasopimuksesta – Johto valitsi ”ilmeisen laittoman” ja ”todennäköisesti laittoman” välillä  (Yle 27.1.2020)

Omistajaohjausministeri Tuppurainen on mielestäni pakkoraossa, sillä valtio ei voi hyväksyä laitonta toimintaa omistamassaan yrityksessä. Joko Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski saa lähteä, tai Suomen valtio antaa kansalaisilleen vahvan viestin että lakeja ei ole tehty noudetattavaksi.

Erityisen raskauttavaa on myös Veikkauksen edustajan, laki- ja ”vastuullisuus”johtajan Pekka Ilmivallan asenne:

”Kun se nyt tuodaan julki, on toteutunut se, että joku voi arvostella, että on ehkä toimittu nyt hankintalainsäädännön vastaisesti. Ja osoittaa sormellaan että soo soo, näin ei pitäisi toimia.”

Sarekoski saanee kenkää ja kertaluokkaa puolen miljoonan euron kultaisen kädenpuristuksen. Tämä pitää huolen siitä että hän ei avaa sanaista arkkuaan siitä mihin kaikkeen Veikkausvoittovaroja on vuosien varrella käytetty (esim. Vihriälän tuomiolla haettiin loppua maan tavalle vaalirahoituksessa, Ilkka 8.6.2016) eikä kuvamateriaali Saariselän Lottomajalta päädy yleiseen jakeluun.

Tämä järjestely sopinee oppositiollekin mainiosti, jonka voi päätellä siitä, että irtopisteet ovat tänään kelvanneet vain yhdelle kansanedustajalle, Keskustan Joonas Köntälle. Ehkä hänen kutsunsa Lottomajalle hukkui aikoinaan postissa. Suoraselkäisyydestä kuitenkin pisteet Joonakselle.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

PS. Katson MOTin nyt, päivittelen jos jotakin uutta tulee mieleen sen jälkeen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu