Veikkaus suojelee johtajiaan, heittää peliongelmaiset junan alle

Olympiakomiten puheenjohtajakisassa Jan Vapaavuori, Ilkka Kanerva ja Susanna Rahkamo ovat sitä mieltä, että Veikkauksen monopoli on paras tapa vähentää pelihaittoja.

Jos näin on, niin esitän hakijoille kysymyksen: Jos monopoli on paras tapa vähentää pelihaittoja, miksi se on pyrkinyt maksimoimaan ne?

Alla case example:

Velipekka Nummikoski on Veikkauksen varatoimitusjohtaja, ja vastaa Veikkauksen viestintännästä. Niin kauan kuin muistamme, hänen työnsä on ollut lakaista ongelmat maton alle, eikä yksikään Veikkausta ”valvova” elin ole hänen ulostuloihinsa puuttunut.

Nyt kun kissa on päässyt pussista (THL:n tiedote eurooppalaisesta tutkimuksesta, 12.11.2020), niin viesti muuttuu:

Mikä tahansa pörssiyhtiö käskisi viimeistään tässä vaiheessa viestintäjohtajaa pakkaamaan huonekasvinsa vastaavasta brändinsä tuhoamisesta ja valehtelusta, mutta monopoli suojelee omiaan, jotka ovat Veikkaukselle tärkeämpiä kuin tämän maan peliongelmaiset.

Monopolin vallitessa tämä ajattelutapa ei muutu, vaikka Veikkauksen toimitusjohtaja vaihdettaisiin, siispä monopoli pitää purkaa. Monopolin purkamisen jälkeen peliongelmien vähentäminen on rahapeleistä riippumattoman regulaattorin (esim. THL) tehtävä, eikä rahapelien järjestäjän.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa, sekä pormestarinvaaliehdokas.

PS. Sari Multala on paras kandidaatti Olympiakomitean puheenjohtajaksi, hän ei ole Veikkauksen nisässä kiinni

+1
AmosAhola
Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaan parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu