Veikkaushäviörahat: suomalainen joojoo-mies voittaa aina

Projekti etenee! Esitin 2019 kysymyksen:

”Ehkäpä tutkivat journalistit ottavat seuraavaksi selvää siitä, kuinka suuri osa Veikkauksen miljardeista on lopulta hyödyttänyt sitä suomalaista, joka sanonnan mukaan voittaa aina.” (Miksi yksikään eduskuntapuolue ei kritisoi rahapelijärjestelmäämme? AA 24.10.2019)

Hattu nousee Urheilulehden Pekka Holopaiselle (25.6.2020), sillä ainakin urheilun apurahojen osalta luku on 1,5%:

”»Mikä fokus tällaisen toiminnan julkisella rahoittamisella liikunnan määrärahoista on, ja huomaisiko tämän toiminnan katoamista kukaan muu kuin suora edunsaaja eli palkattu henkilökunta?»

”Urheilussa työllistyy iso joukko ihmisiä sillä, että valmistellaan kokouksia, kirjoitetaan pöytäkirjoja ja postitetaan kirjeitä. Kaikki tällainen pitäisi räjäyttää ja ohjata rahat sinne, missä urheilu oikeasti tapahtuu.”

Tänään Ilta-Sanomissa painonnostaja Teemu Roininen tarkentaa:

”Tiedän toki, ettei kaikki tuo 149 miljoonaa mene joojoo-miesten palkkoihin vaan moniin tärkeisiinkin rakenteisiin, kuten urheiluakatemioihin. Mutta silti nuo luvut tuntuvat suhteettomilta, Roininen lataa.”

Luvut tuntuvat suhteettomilta, koska ne ovat sitä. Kun ymmärtää, että merkittävä osa joojoo-miehistä on puoluesidonaisia, niin palaset loksahtavat kohdalleen.

Kannustan tutkivia journalisteja jatkamaan tämän tunkion kääntämistä, ja kiitän työstä tähän mennessä!

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu