Virkahenkilöt aiheuttavat varttimiljardin tappiot vuodessa pääkaupunkiseudulla

Tämä ”uutinen” on julkaistu noin vuoden välein viimeisen 15 vuoden ajan::

Miljoona neliötä toimistotilaa kumisee tyhjyyttään pk-seudulla – miksi tilalle ei saada asuntoja? (TS 14.09.2020)

Tyhjiä toimitiloja jo miljoona neliötä pääkaupunkiseudulla (HS 23.2.2005)

Kaupungin näkökulma asiaan on seuraava (TS):

”Yksi lähtökohta, on että keskusta-alueella ei toimitilamäärää vähennetä. Se tarkoittaa sitä, ettei kaikkia toimitiloja voi muuttaa asunnoiksi, vaikka se sinänsä olisi mahdollista. Työpaikoista yritetään pitää kiinni, eli kyse ei ole niinkään tiloista kuin työpaikoista.”

Jos otamme laskimen käteen, 20 euron neliövuokralla tämän näkökulman hinta kiinteistöjen omistajille on 1 000 000 x 20 x 12 = 240 miljoonaa euroa vuodessa. 15 vuoden aikana siis yhteensä 3,6 miljardia euroa.

Varsinkin näin koronan aikana on mielestäni aiheellista kysyä, että joko olisi aika myöntää virheet ja sallia kiinteistöjen käyttötarkoitusmuutokset ilmoituksella kaikkialla pääkaupunkiseudulla.

Käytännössä tämä tarkoittaisi siis sitä, että saat muuttaa toimistosi asunnoiksi jos niin tahdot, eikä virkahenkilöillä ole siihen mitään sanottavaa.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu