Vuokranantajat parasiitteja? Vasemmistolainen haukkuu haukkuu väärää puuta

Sunnuntaivieras: Asuntosijoittajat ja vuokranantajat ovat parasiitteja – perustarpeella tehdään rahaa (KU 21.2.2021) on aavistuksen provosoiva kirjoitus, mutta periaatteessa oikeilla jäljillä. Myös viittaus Smithiin on herkullinen ja totta:

”Kapitalismin isänä pidetty Adam Smith piti vuokrasta varallisuutensa hankkivia maanomistajia parasiitteina.

Hänen mukaansa nämä nyhtivät vuokraa maasta, jonka parantamiseksi he eivät olleet tehneet lainkaan työtä. ”

Pinja Vuorinen ei kuitenkaan esitä mitään todellisia ratkaisuja, sillä vuokralaisten kapina Kojamoa vastaan ei käytännössä johda yhtään mihinkään, sen verran kylmiä talvet tässä maassa ovat.

Vuokranantajien osalta kannattaisi todeta Ice T:n sanoin: ”Don’t hate the player, hate the game.” ja pohtia, että miten on mahdollista, että ihmisen perustarpeilla pääsee vuolemaan kultaa:

Syy tähän on se, että asuminen on ainoa perustarve, johon on synnytetty poliittisilla päätöksillä niukkuutta.

Väite on helppo osoittaa todeksi tutkimalla rakennusoikeuden hintaa – jos rakennusoikeutta olisi riittävästi tarjolla, niukkuutta ei olisi, ja rakennusoikeus olisi arvotonta. Tämän seuraus olisi se, että rakennettaisiin juuri niin paljon kuin tarvetta on, jotta asumisen hinta pysyisi kurissa.

Jos vasemmisto todella haluaa lopettaa perustarpeilla rahastamisen, tämän pitäisi olla heidän tavoitteensa.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu