YEL – yrittäjät kieltäytyvät joukolla osallistumasta pyramidihuijaukseen

Valtiolle lankeaa jo satojen miljoonien eurojen lasku, koska yrittäjät väistävät eläkemaksuja – Nyt ministeriö ehdottaa uutta ratkaisua (HS 20.11.2020):

”Yel-järjestelmä on työeläkejärjestelmämme ehdottomasti suurin yksittäinen ongelmakohta”, sanoo uudistuksen valmistelua johtava Ijäs sanoo.”

Ei ole – vain osittain rahastoivan työeläkejärjestelmämme ehdottomasti suurin yksittäinen ongelmakohta on se, että se on pyramidihuijaus, joka tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Valtaosa yrittäjistä ymmärtää tämän, joten heidän toimintansa on täysin rationaalista.

Työntekijänäkin tarttuisin mahdollisuuteen laittaa eläkevakuutusmaksut (noin neljännes palkasta) sivuun kasvamaan korkoa, sen sijaan että niillä maksetaan tulonsiirtoa edellisille sukupolville.

Eläkekysymykseen on edelleen olemassa vain yksi oikeudenmukainen ratkaisu (AA 21.3.2016), kaikki muu on vain debattia siitä keneltä otetaan ja kenen hyväksi.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja pormestarinvaaliehdokas.

Edit: 20.11.2020 15:04. YEL-järjestelmä ei ole osittain rahastoiva järjestelmä. YEL ei rahastoi lainkaan, eli kyseessä on suora tulonsiirto nykyisiltä yrittäjiltä eläkeläisille.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu