Yritystukien pitkä varjo ja poliitikon työnkuva

Allaoleva kuva on nyt pari päivää kiertänyt Twitterissä muistuttamassa UPM:ää ns. yhteiskuntavastuusta:

Image
Tämä on se piilotettu hinta, joka yritystuilla on – poliitikot vaativat vastineita jo maksetuille yritystuille, tai viimeistään seuraavien tukirahojen kohdalla.

Jos he saavat tahtonsa läpi, niin yritystemme kyky tehdä kauaskantoisia päätöksiä heikkenee, ja ne menettävät pitkällä aikavälillä sekä kilpailukykynsä että kannattavuutensa.

Poliitikkojen ei pitäisi lainkaan ottaa kantaa yritysten päätöksiin, vaan pyrkiä ymmärtämään mitkä ovat ne syyt jonka takia niihin päädyttiin.

Siltä osin kuin ongelmallisten päätösten syyt löytyvät Suomen lainsäädännöstä, niin poliitikko voi pyrkiä nämä korjaamaan, estäen mahdollisesti seuraavan tehtaan sulkemisen. Jos tämän sijaan poliitikko päätyy ostamaan aikaa yritystuilla, niin ongelmat jäävät ratkomatta.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu