EU meinaa kieltää puunpolton

Ensiksi turve ja nyt puu. Turve on Suomen käyttämätön luonnonvara. Jo pitkään Suomi on elänyt vihreästä kullastaan, metsistä. Suomessa käytettävän energian osuudesta 28 % on puupohjaisia raaka-aineita. Kuten turpeenkin osalta, taistelu käy sen ympärillä, onko puu uusiutuva raaka-aine.

Sen verran minussa on maalaista, että tiedän, että tukkipuista hakataan kirveellä halkoja. Ei siis polteta pelkkiä risuja.

Samalla meidän täytyy päästä eroon venäläjäisestä tuontienergiasta.

Järjestyksessä uusiutuvuus menee suurimmasta pienempään seuraavassa järjestyksessä biomassa, puu, turve, ruskohiili, kivihiili ja öljy.

Jos jo puu on uusiutumaton, herää kysymys, millä energia meinataan tuottaa? Nähdäkseni myös vesivoima ja ydinvoima on kiellettyjen energiamuotojen listalla. Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen alkaa käydä vaikeammaksi, ellemme muuta maakuoppaan.

Kysymys kuuluukin, miten ratkaisemme ilmastonmuutoksen, jos lähes kaikki energiamuodot ovat kohta kiellettyjä? Ja miten jo kuralla oleva talous selviää tästä?

Meinaako vihreät tuottaa energian biomassalla ja tuulimyllyillä? Vai tuleeko tuulimyllyjenkin esteeksi sen esteettiset haitat?

+4
annakeikko

anna.keikko@gmail.com

Olen Anna Keikko 35-vuotias kristillisdemokraattien rivijäsen.

Olen uudestisyntynyt kristitty ja nähdäkseni yhteiskuntamme toimii parhaiten kristilliseltä arvopohjalta.

Olen joukkuepelaaja, jolle omaa kannatusta tärkeämpi on puolueen menestys. Haluaisin edistää kristillistä arvopohjaa yhteiskunnassamme.

Koulutukseltani olen laborantti ja kemiantekniikan insinööri.

Olen kokenut ja monessa liemessä keitetty nettijulkaisija. Virheitäkin on tehty.

Olisin halunnut olla kokoomusnuori, mutta arvokonservatiivina valintani kääntyi lopulta kristillisdemokraatteihin. Nyt koen olevani oikeassa puolueessa!

Oon myös instassa, joten jos kiinnostelee seurata enemmän mun touhuja👇www.instagram.com/annaurheilee

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu