Ihminenkö valtiota varten?

Meihin on jo hyvin pienistä lapsista asti juurrutettu ajattelutapa, että ihmisen tulee käydä töissä ja maksaa veroja valtiolle.

Tähän iso mutta. Onko meidän elämämme loppujen lopuksi vain sitä varten, että maksamme veroja valtiolle? On kerrottu, että ihmiset kuolinvuoteellaan ovat katuneet, että ovat tehneet liikaa töitä ihmissuhteiden kustannuksella. Kukaan ei kuulemma ole halunnut tehdä enemmän töitä, vaikka tähän meitä kannustetaan.

Meidän lutherilaisessa valtiossa työnteolle on annettu valtavan suuri arvo, syystäkin. Mutta riittääkö meillä ymmärrys niitä kansalaisia kohtaan, jotka eivät työtä voi tehdä. Onko työnteko sittenkään tärkeintä elämässä?

Syntyykö tähän maahan vain veronmaksajia vai kokonaisia ihmisiä? Osaammeko nähdä ihmisen arvon myös silloin kun hän ei ole tuottava yksilö?

Koko meidän sivistyksen sanotaan koostuvan siitä, miten kohtaamme heikoimmat kansalaiset. Näemmekö heikompien ihmisten arvon yksilöinä ja yhteiskunnan jäseninä?

 

 

 

 

+2
annakeikko

anna.keikko@gmail.com

Olen Anna Keikko 35-vuotias kristillisdemokraattien rivijäsen.

Olen uudestisyntynyt kristitty ja nähdäkseni yhteiskuntamme toimii parhaiten kristilliseltä arvopohjalta.

Olen joukkuepelaaja, jolle omaa kannatusta tärkeämpi on puolueen menestys. Haluaisin edistää kristillistä arvopohjaa yhteiskunnassamme.

Koulutukseltani olen laborantti ja kemiantekniikan insinööri.

Olen kokenut ja monessa liemessä keitetty nettijulkaisija. Virheitäkin on tehty.

Olisin halunnut olla kokoomusnuori, mutta arvokonservatiivina valintani kääntyi lopulta kristillisdemokraatteihin. Nyt koen olevani oikeassa puolueessa!

Oon myös instassa, joten jos kiinnostelee seurata enemmän mun touhuja👇www.instagram.com/annaurheilee

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu