Kannattaako tuottavuuden parantumista tarkkailla yksisilmäisesti?
Tuottavuus on vain yksi mittari.
Tämän lisäksi meidän kannattaa seurata bruttokansantuotetta. Vaikka tuottavuus nousisi bruttokansantuote voi laskea. Esimerkiksi juuri lamassa bruttokansantuote laskee, eikä bruttokansantuotteen nousu ole automaatti.
Kansantalouden tuottavuus lasketaan BKT÷tehdyt työtunnit. Jos tästä ymmärrämme miten jakolasku toimii, voimme todeta että sama tai korkeampi tuottavuus voi tarkoittaa BKT:n laskua.
Olen samaa mieltä kuin Ben Zyckowicz. Suomi nousee siten, että työtä tehdään enemmän, ei vähemmän.
Ei kaikki työ ole tuottavaa, puhumattakaan, että olisi arvokasta. Voimmehan kaikki ryhtyä kauppaamaan vaikka sähkösopimuksia toisillemme, mutta ei se lisää hyvinvointia.
Eikä bkt edes ole mikään kansalaisten hyvinvoinnin mittari.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sähkösopimuksen myymättä jättäminen tuottavaa?
Ilmoita asiaton viesti
On. Resurssien kuluttamatta jättäminen on tuottavaa. Yksi sähkösopimus riittää kaikille.
Sähkösopimusten puhelinmyyjän tuon turhan työn toteuttamiseksi käyttää resursseja, jotka voitaisiin hyödyntää tuottavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt en oikein ymmärtänyt, montako sähkösopimusta ihmisillä on, tai monenko yhtiön kanssa?
Ja haluatko Suomeen jonkin monopolin myymään sähköä?
Minulla on aina ollut sopimus yhden yhtiön kanssa ja nuo myyjät pitävät osaltaan huolta siitä, ettei hinnat nouse ihan holtittomasti. Jos ei ole kilpailua, niin tuotteen toimittaja kyllä ottaa niin kovan hinnan kuin asuinkin saa.
Ilmoita asiaton viesti
Kasvaa se bkt niinkin, että joku kotoutunut somppu perustaa pizzerian, myy avautuvan työpaikan jollekin kehitysmaan ihmiselle, minkä hän saa tulla tienaamaan takaisin tekemällä ilmaiseksi työtä vuoden ajan. Mitättömien tulojensa takia saa asua pk-seudulla yhteiskunnan piikkiin ja nostaa lisäksi muita tukia elääkseen. Virallisesti majailee pizzerian omistajan omistamassa asunnossa, todellisuudessa pizzerian varastohuoneessa. Perustettu pizzeria luonnollisesti jättää verot ja veroluonteiset maksut tilittämättä. Missä kohtaa tämä työperäinen maahanmuuttaja muuttuu kansantaloudelle tuottavaksi ja alkaa helpottamaan huoltosuhdeongelmaa?
Tärkeintä ei ole työpaikkojen määrä, vaan niiden laatu. Suomella ei ole varaa nykyisen suuruiseen tuottamattomaan osa-aikaiseen halpatyöhön perustuvaan palvelusektoriin. Sillä ei ole merkitystä onko rooli työntekijä tai miniyrittäjä. Miniyrittäjyys on vain näppärä tapa jättää ostetun työn veroluonteiset maksut maksamatta.
Kai sinä tiesit Suomessa olevan jo 380.000 osa-aikaista ja 500.000 ilmaiseksi tarpeettomia töitä tekeviä työntekijöitä. On selvää, että ilmaiseen työvoimaan perustuva työ ei ole tuottavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Somali-pizzeria? Missäs näitä on?
Ilmoita asiaton viesti
Oikaisen.Suomessa on 50 000 kuntouttavassa työtoiminnassa ei 500 000.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni ei tullut pilkkuvirhettä. Ainakaan tuon lehtijutun mukaan.
___
”Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä”
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa on lueteltu ketkä siihen kuuluu.
Kuntouttavassa työtoiminnassa on n. 50 000.
Vuosittain tarkoittaa yhden vuoden aikana(ei koko vuotta). Esim. ammattikoulun työharjoittelu on puolen vuoden mittainen ja tehdään usein kahdessa osassa. Se lisättiin kun haluttiin ammattikoulusta jatko-opintokelpoinen. Voitaisiinko se poistaa? Kaikin mokomin mun mielestä.
Ilmoita asiaton viesti
On laskettu että jos ihmisen työpäivä on 8 tunnin pituinen niin sen tehokas työn tuottava aika on 6 tuntia. Jos se työpäivä on 10 tuntia niin se tehokas työn tuottava aika on edelleen 6 tuntia.
Miettikää tätä kun puhutte että vain työ kannattaa jos sitä tehdään kellon ympäri 24/7 joka päivä…ei nimittäin kannata.
Ilmoita asiaton viesti
Muistelen 90-luvun siistiä sisätyötä konttoreissa. Työ oli lomakkeiden täyttämistä, papereiden siirtelyä, mapittamista ja kopiointia. Toisin sanoen käsityötä. Nykyisin kaikki tuo luppoisa puuhastelu on automatisoitu ja konttorityö on pelkkää aivotyötä.
Jos ihminen laitetaan tekemään aivotyötä 7:15 x 5 pv, niin raskaaksi käy ja tehotkin tippuu. Aivot eivät toimi ja käsittele tietoa samalla periaatteella kuin hauis maitohappoja. Fyysisestä rasituksesta palautuu pienellä levolla.
Jotta aivot toimisivat ja ne pystyisivät käsittelemään kaiken muistettavan tiedon, märehtimään työn alla olevaa ongelmaa tai asiaa ja olemaan lisäksi luova, aivot tarvitsevat luppoaikaa ja välipäiviä. Tätä on tutkittu, eikä ole vain mielipide.
Ilmoita asiaton viesti
Tuottavuuden parantaminen lähes aina lisää haurautta. Tämä on vaarallinen tie näinkin monimutkaisessa yhteiskunnassa. Ennemmin tai myöhemmin Suomessakin nähdään nälkää…
Ilmoita asiaton viesti
”Ennemmin tai myöhemmin Suomessakin nähdään nälkää…” En usko.
En usko että AY-pomotkaan olisi niin hulluja, että ajaisivat maan perikatoon.
Muuten olen samaa mielta kirjoittajan kanssa.
”Suomi nousee siten, että työtä tehdään enemmän, ei vähemmän.”
Ilmoita asiaton viesti