Kannustinloukkujen purkaminen
Aikanaan puhuttiin, että sote-uudistuksen jälkeen tulee sotu-uudistus.
On jännä nähdä millä tavoin puolueet uudistaisivat sosiaaliturvaa.
Itse en kannata perustuloa, vaan syyperusteista sosiaaliturvaa.
Monet suomalaiset on kannustinloukussa ja heidän ei ole järkeä ottaa työtä vastaan. Minun nähdäkseni sosiaaliturvaa ei tule leikata vaan sen sijaan etsittävä säästöä sote-menoista johon sote-uudistuskin tähtää.
Sosiaaliturvaa tulee tarkastella kriittisesti ja etsiä tapoja vaikuttaa siihen, että entistä useampi kävisi töissä.
P.S
En halua lukea tämän kirjoituksen perästä henkilöön meneviä kommentteja. Jätäthän kaikki minuun henkilönä kohdistuvat kommentit kirjoittamatta ja kirjoitat asiallisesti aiheesta, jota kirjoitus käsitteli.
Silloinhan palkat on liian pieniä jos työnteko ei kannata. Tosin eihän näitä kannustinloukkuja kyllä oikeasti ole olemassa kuin iltapäivälehtien toimittajien mielikuvituksessa
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa Pyykkönen lausui jo kaiken olennaisimman. Outoa on jos muuten kannattavalla yrityksellä ei ole varaa palkata tuottavia työntekijöitä. Legenda kannustinloukuista pitää todentaa vaikkapa siten, että mitä kaikkea kivaa niillä elävä saa. Verrattuna heikommin palkattuun työhön. Jos vastaus on yhtä vähän, niin pitää vain nostaa pieniä palkkoja. Silloin se työnteko kannattaa ja näinhän se käytännössä oikeassa elämässä onkin…….
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus toistelee vain ”työn syrjään kiinni saamisesta-ja pääsemisestä.
Entisen kokoomuslaisen EK:n entinen johtajakin halusi ”tilata” silloiselta pääministeriltä kantasuomalaistakin halpatyövoimaa.
– Työllistämistä pidetään nyky-ehdoilla liian suurena riskinä – samoin palkan maksamistakin. Siksi haluttaisiin ”sosialisoida palkkakuluja” siten, että ”paikallisesti ja joustavasti” palkattu ja ”työn syrjäänkiinni saatu” hakisi toimeentulon lisää Kelan luukulta.
– Kätevää-eikö?
Ilmoita asiaton viesti