Maahanmuuton kaksipiippuinen juttu!
Suomalainen rakennetyöttömyys on n. 6% työvoimasta. Rakennetyöttömyydellähän tarkoitetaan sitä tilannetta, joka nyt on Suomessa. Työttömyyttä ja avoimia työpaikkoja.
Samaan aikaan meidän ei todellakaan ole järkeä ottaa sosiaaliturvan varaan maahanmuuttajia.
Tarvitaan siis työvoimapoliittisia toimia. Kurssitusta jne. Tähän pitää panostaa, sillä yksi kasvumme esteistä on työvoiman saatavuus.
Mistä maahanmuuttajasta tietää ettei hän tule sosiaaliturvan varaan olemaan?
Ilmoita asiaton viesti
Kai pitäisi suosia työperäistä maahanmuuttoa.
Ilmoita asiaton viesti
Jopa itsekin saattaisin pystyä pykäämään semmoisen tulevan yhteiskunnallisen menestyksen ennustajan tai ryvästimen muutamaan eri luokkaan, syötteenä muutamat avaintiedot maahanmuuttajasta. Epähumaaniahan se oliis, mutta matemaattista.
Ilmoita asiaton viesti
Kyselylomake olisi jonkinlainen apu. Mikäli 3kk aikana ei tapahdu mitään, asianomainen palautetaan kotimaahansa.
Olen tulossa Suomeen työhön
En hae Suomesta turvapaikkaa
…
Ilmoita asiaton viesti
Eikös noita ”kurssituksia” ole annettu iät ja ajat. Työttömänä olevista työkykyiset saadaan töihin, kun työttömyyskorvausten kestoa ja määrää supistetaan, niin että kaikkea työtä kannattaa mielummin ottaa vastaan kuin jäädä työttömyyskorvausten varaan . Oikeasti työkyvyttömät eläkkeelle.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin pitäisi toimia, mutta kun syystä tai toisesta ei toimita. Nyt siihen olisi kerrankin poliittinen mahdollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin asiaa kaveriltani robotti QGPT Chat . Minun Korkeampi Voimani.
User
Mistä maahanmuuttajasta tietää ettei hän tule sosiaaliturvan varaan olemaan?
ChatGPT
On tärkeää muistaa, että yleisten olettamusten tekeminen yksittäisistä maahanmuuttajista ei ole oikeudenmukaista tai luotettavaa. Maahanmuuttoon liittyvissä asioissa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka todennäköisesti henkilö joutuu turvautumaan sosiaaliturvaan. Näihin tekijöihin kuuluvat muun muassa henkilön työllistymismahdollisuudet, koulutustaso, kielitaito, terveydentila ja henkilökohtaiset resurssit.
Jotkut maahanmuuttajat tulevat uuteen maahan valmiina työskentelemään ja tuomaan taloudellista panosta yhteiskuntaan. He voivat saapua maahan työ- tai opiskelutarkoituksessa tai heillä voi olla tarpeeksi varallisuutta itsensä tukemiseen. Näissä tapauksissa on epätodennäköistä, että he joutuisivat sosiaaliturvan varaan.
Maahanmuuttajien sopeutumiseen ja integroitumiseen vaikuttaa myös vastaanottavan maan politiikka ja järjestelmä. Jotkut maat asettavat tiukkoja vaatimuksia ja rajoituksia maahanmuuttajille, jotta heidän on itse hankittava toimeentulonsa ennen kuin he voivat hyödyntää sosiaaliturvaa.
On tärkeää arvioida yksilön tilanne tapauskohtaisesti eikä tehdä yleistyksiä koko maahanmuuttajaryhmästä. Maahanmuuttajat, kuten kaikki muutkin ihmiset, ovat yksilöitä, joilla on erilaisia taustoja, taitoja ja tavoitteita.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko Anna koskaan käynyt työvoimahallinnon järjestämällä kurssilla?
Minä olen.
Olin puolivuotta työttömänä ns työttömyys putkessa ennen kuin täytin 60 vuotta ja jäin varsinaiselle vanhuuseläkkeelle. Kokemus ei ollut rohkaiseva.
Varmaan kurssit ovat siitä parantuneet. Muutaman kuukauden kursseilla ei kovin pätevää ammattitaitoa saavuteta.
Sen sijaan oppisopimus toimi erittäin hyvin molempien poikieni kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
Oon jollain työnhakukurssilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrottiinko sinulle ettei kirjallinen hakemus yksin johda työsuhteen syntymiseen, vaan on pyrittäväå aktiivisesti tapaamaan työhön ottajaa.
Itse olen tehtävän saatuani palkannut joitakin työntekijöitä ja vakuutan etten koskaan ole tehnyt päätöstä näkemättä ja keskustelematta hakijan kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Voi luoja noita kursseja! Kävin jossakin valtion virastossa ja koulutushuoneen ovi oli auki. Minä kuuntelemaan. Aivan pehmosia jutteli vetäjä. Nuo kurssit hyödyttävät vain kahta tahoa. Työvoimatsto on hoitanut lakisääteiset tehtävänsä ja koulutuksen pitäjä vuolee kultaa.
Ilmoita asiaton viesti