Passivoiko sosiaaliturva vai lannistaako työmarkkinat?
Olen huomannut tänne Usariin kirjoittaessa, että tämä on aihe, joka kiinnostaa ihmisiä.
Tänään saimme iltapäivälehdistöstä taas lukea henkilöstä, joka ei työttömyyskorvauksista johtuen halunnut ottaa työtä vastaan. Kuulemma elämä oli ihan mallillaan työttömyskorvauksillakin.
Iltapäivälehdessä haastateltiin myös kansalaisia eikä tukien varassa eläville ollut juuri ymmärrystä.
Itse olen konkari tässä asiassa ja väitän, että sosiaaliturva on liian pieni, mistä Suomi on saanut huomautuksen. Mielestäni kuitenkin eri asia onko henkilö työmarkkinatuella vai kuntoutustuella/eläkkeellä.
Hyvä elämä onnistuu kuntoutustuellakin, mutta sillon pitää olla taloudellista hoksnokkaa. Makaamalla ja persettä raapimalla se ei onnistu.
Väitän kuitenkin, että suurin osa ihmisistä haluaisi töihin ja ovat lannistuneita, koska tämän päivän työelämä vaatii tehokkuutta. SDP:n kaikki aikuiset terveystarkastukseen tai terapiatakuu voisivatkin auttaa työllistymisen esteiden poistoon.
Millä saamme osatyökykyiset töihin?
Millä saadaan perinnöillä ja sijoituksilla eläjät töihin? Miksi aina ollaan huolissaan vain köyhien työllisyydestä, eikä noiden, jotka käyttävät yhteisiä resursseja huomattavasti tuilla elävää enemmän, antamatta kuitenkaan mitään takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä estää sinua sijoittamasta? Ja miksi sijoittajat pitää saada töihin? Onko työ itseisarvo?
Ilmoita asiaton viesti
Onpa järjetön väite! Perinnöistä ja sijoituksista maksetaan veroja – perinnöstä ehkä pääse kertamaksulla, mutta esimerkiksi osingoista maksetaan 30-35% vero riippuen summasta. Ja jos näillä sijoituksilla elää, niin verokin on aika iso. Lisäksi nämä henkilöt eivät saa asumistukia, työttömyyskorvauksia eikä muitakaan tulonsiirtoja. Todennäköisesti eivät käytä julkisia terveyspalveluja eivätkä käytä verovaroin tuettua julkista liikennettä, vaan ajavat omilla autoilla.
Ja jotta olet saanut kerättyä sijoitusvarallisuutta on pitänyt tehdä aika paljon töitä ja maksaa veroja.
Ilmoita asiaton viesti
”Tänään saimme iltapäivälehdistöstä taas lukea henkilöstä, joka ei työttömyyskorvauksista johtuen halunnut ottaa työtä vastaan.”
Tuota en usko, sillä jos kieltäytyy ottamasta työtä vastaan, menettää työttömyystuet välittömästi. Samoin on toimeentulotuessa, että jos kieltäytyy, tuki laskee 40%. Lehdistö on ennenkin vääristellyt keksimällä oletettuja henkilöitä. Jos on itse kokenut työttömyyttä ja millaisia ne ehdot ovat, osaa huomata ristiriitaisuuksia.
Työttömillä on jo vuosikausia ollut velvollisuus ottaa tarjottu työ vastaan. Toimeentulotukea taas en ikinä hae enää, viimeksi ollut 2006.
Nyt on suunnitelmissa tutkinnon saaminen ja haen ainoastaan työvoimapoliittiseen koulutukseen, jolloin en tarvitse mitään rahoitusta enkä siirry Kelaan opintotukea hakemaan ja työmarkkinatuki riittää siihen. Työsuhteeni päättyy kesäkuussa.
Jos haluaa jotain tutkintoa kokeilla, niin on mahdollista päästä koulutuskokeiluun, joka ei ole sitova ja jos ei se tutkinto maistu, voi vaihtaa eri tutkintoon ja jos se maistuu, niin siinä sitten motivaatiota saada tutkinto.
Ilmoita asiaton viesti