Syyperusteinen sosiaaliturva vai perustulo?

Olen tullut siihen lopputulokseen, että syyperusteinen sosiaaliturva on parempi, koska se huomioi paremmin ihmisten erilaiset elämäntilanteet.

On aika naivia ajatella, että annetaan ihmiselle 500 € tassuun ja se riittää elämiseen. Jo yhden ihmisen kustannukset on reilusti yli tuhannen euron Suomessa.

Esimerkiksi kuntoutustuelle tai eläkkeelle ei ihan joka jannu pääsekään tuosta noin. Itse toivoisin, että tarkasteltaisiin tämän ryhmän kannusteita tehdä jonkin verran työtä eläkkeensä päälle.

Työttömyysturva on jonkin verran heikompi kuin eläke ja ihan syystä. Työttömillä ei ole mitään perusteita saada korkeampaa tuloa.

Opiskelijat on kaikista köyhimpiä, mutta heillä on useita opintososiaalisia etuuksia.

En kannata siis perustuloa, koska se ei huomioi riittävän hyvin ihmisten erilaisia elämäntilanteita. Sen sijaan nykyistä sosiaaliturvajärjestelmää on uudistettava siten, että jokaisen kynnelle kykenevän kannattaa ottaa jonkin näköistä työtä vastaan, jos se vain on suinkin mahdollista. Mahdolliset kannustinloukut pitää laaja-alaisesti pohtia ja purkaa.

0
annakeikko

anna.keikko@gmail.com

Olen Anna Keikko 35-vuotias kristillisdemokraattien rivijäsen.

Olen uudestisyntynyt kristitty ja nähdäkseni yhteiskuntamme toimii parhaiten kristilliseltä arvopohjalta.

Olen joukkuepelaaja, jolle omaa kannatusta tärkeämpi on puolueen menestys. Haluaisin edistää kristillistä arvopohjaa yhteiskunnassamme.

Koulutukseltani olen laborantti ja kemiantekniikan insinööri.

Olen kokenut ja monessa liemessä keitetty nettijulkaisija. Virheitäkin on tehty.

Olisin halunnut olla kokoomusnuori, mutta arvokonservatiivina valintani kääntyi lopulta kristillisdemokraatteihin. Nyt koen olevani oikeassa puolueessa!

Oon myös instassa, joten jos kiinnostelee seurata enemmän mun touhuja👇www.instagram.com/annaurheilee

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu