Oulun kaupungin kaavoituksen tehostaminen

Oulun kyläkoulujen kohdalla kaavoituksen pitäisi tukea vallitsevaa kouluverkkoa mahdollistaen halukkaiden lapsiperheiden rakentaa kotinsa pysyvän kyläkoulun tuntumaan. Tällaisia lapsiperheitä kuulemma Oulussa riittää, mutta jäissäolevat kaavoitustilanteet ympäri laajan kaupunkimme torppaavat rakentamisaikeet.

Jo vuosia on eri puolilla Oulua estetty halukkaita rakentajia saamasta tonttia haluamaltaan alueelta vedoten kaavoitustilanteen keskeneräisyyteen. Sanotaan, että alue on tulossa ehkä osayleis- tai asemakaavoitetuksi, josta syystä uusi tontti vaikeuttaisi tulevaa kaavoitusta. Tämän jotenkin ymmärtäisi, jos tällainen tilanne jatkuisi vuoden, mutta kun tämä sama tilanne voi jatkua alueella kymmeniä vuosia! Ja lähistöllä saattaa olla kyläkoulu, joka taistelee vuodesta toiseen olemassaolostaan!

Edellisen johdosta jätin 3.5. Oulun kaupungin talousarviota 2021 ja taloussuunnitelmaa 2022 –2023 koskevan aloitteen, jossa esitän, että viimeistään vuodesta 2021 lähtien Oulun kaupungin kaavoitusta nopeutetaan ja joustavoitetaan hyödyntäen koulupalveluiden ja yhdyskuntasuunnittelun yhteensovittamista (koulut, kaavoitus). Kaavoitusta tulee nopeuttaa ja joustavoittaa varsinkin alueilla, joilla on jo koulu. Sivistys- ja kulttuuri- sekä yhdyskuntalautakunnan yhteistyöllä niin virkamies-  kuin myös luottamushenkilötasolla tulee myös pyrkiä välttämään esimerkiksi Ritaharjun kaltaiset tilanteet, joissa koulukapasiteetti ei pysy kaavoituksen tahdissa.

AnneSnellman

Filosofian tohtori, sairaanhoitajaopiskelija, Oulun kaupunginvaltuutettu (3. kausi), Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtaja, sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen, www.annesnellman.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu