Venepaikkakäytäntöjen uudistaminen Oulussa

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta korotti venepaikkojen hintoja veneilykaudesta 2019 alkaen. Korotus iski erityisesti uusiin laitureihin satamissa, joissa elinkaarensa päässä olevia laitureita on uusittu.

Veneilykauden pituudeksi on määritelty 1.6. – 30.9. Tämä kausi on liian lyhyt Oulun merialueella kalastaville. Esimerkiksi Torniossa veneilykausi alkaa jäiden lähdettyä ja päättyy 15. lokakuuta.

Jätin 11.11. Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että satamat pisteytetään venepaikan haltijoille tarjolla olevien palveluiden mukaisesti mukaan lukien maasähkö, vesipisteet sekä septitankin tyhjennysmahdollisuus ja tätä pisteytystä käytetään venepaikkojen hinnoittelun perusteena laitureiden iän ohella. Lisäksi esitän, että veneilykautta jatketaan kalastamisen mahdollisuuksien parantamiseksi siten, että se alkaa 15. toukokuuta ja päättyy 15. lokakuuta.

AnneSnellman

Filosofian tohtori, sairaanhoitajaopiskelija, Oulun kaupunginvaltuutettu (3. kausi), Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtaja, sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen, www.annesnellman.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu