Yrittäjän Päivä !

PK-yrityksille avautuu pelipaikkoja uuteen kasvuun koronakriisin muuttamassa markkinatilanteessa. Kasvumahdollisuuksia on nähtävillä erityisesti digitalisaation ja palveluiden vienninsaralla. Nyt on mitä parhain aika hakea kasvua myös yrityskauppojen saralla.

Taas on sellainen aamu, jolloin mietin että kyllä se palkkatyö vain olisi niin helppoa. Mutta toisaalta tämä oma on kyllä innostavampaa. Aamuaskareet kun ovat ohi, keskityn luovaan työntekoon. Silti mieleeni välillä vilahtaa epävarmuus, onkohan tämä sittenkään loppuun ajateltu juttu? Siis onhan se, mutta joskus siihen on saatava vahvistusta ja objektiivista näkökulmaa. Sillä lailla, että joku taas muistuttaa miksi tähän ryhdyin, ryhdyin yrittäjäksi mutta niin että siitä myös puhuttaisiin. Toisinaan vain muistutus, luettu kannustus kantaa. Vaikka sen kahvikupillisen verran. Sen verran sparraan itseäni kun sitä tarvitsen ja näinä aikoina tarvitsen. Netti auki ja tutulle sivustolle; Avaimet menestykseen.fi. Tarvitsen fiiliksiä, miksi olen yrittäjä. Palaan jo moneen kertaan Pikaopas menestyksen tielle oppaaseen. Aina sieltä on jotakin uutta löytynyt. Mitkä ominaisuudet sitten tekevät kestävän yrittäjän? Palaan alkuun, yrittäjäksi ryhtymisessä on kysymys ammatin ja työn valitsemisesta itselle. Mutta samalla yrittäjäksi ryhtyvä valitsee myös elämäntavan. Tämä korostaa yrittämisen kokonaisvaltaista vaikutusta yksilön elämään. Yksilö voi siis käyttää kykyjään ja johtajuuttaan sekä itsensä että toisten hyväksi. Yrittäjyys ilmenee yksilössä muuntautumiskykynä. Kekseliäisyys ja luovuus ovat yrittäjälle välttämättömiä ominaisuuksia, mutta ne eivät yksin riitä. Tarvitaan tahtoa, kykyä ja ennenkaikkea uskallusta muutoksiin. Mielummin ennakoivasti kun reagoivasti. Siis juuri tätä tarvitsen nyt kipeästi joka päivä. Kykyä nähdä vaikeuksien yli, kykyä nähdä tulevaan.

Siispä aloitankin työpäiväni tämän ja seuraavat, tukeutuen lujasti näihin asioihin.

Koronan aika ei ole lyhyt eikä nopeasti ohimenevää. Sen seuraukset talouteen ovat vasta tulossa. Aina toivotaan että laman kaltainen notkahdus jäisi lyhyeksi, mutta totuushan nyt on että kukan ei tarkkaan tiedä mitä tulee vielä tapahtumaan. Siitä olen varma että kaikki sopeutumistoimet jotka tehdään nyt kantavat hedelmää silloin kun vaikeat ajat ovat ohi. Kahvini juotuani siirryn töihini. Kannattavuus, ennakointi, tuottavuus, mielessäni nyt ja tulevaisuudessa.

 

Annette Kivistö
Hotelli ja Ravintola-alan Yrittäjä

Annette Kivistö
Perussuomalaiset Vantaa

Kuntavaaliehdokas Vantaan Perussuomalaiset rp
Vara Toiminnantarkastaja 2021- Vantaan Perussuomalaiset rp

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu