Rakentamiskokeilua vuokralaisten rahoilla

Helsingin kaupunki vaatii tytäryhtiöiltään yhä suurempaa asuntotuotannon lisäämistä kasvavalle kaupungilleen. Kaupungissa on korkeat vuokrat, koska yhä kasvava ryhmä vuokralaisista saa asumiselleen asumistukea ja tähän ongelmaan ei asuntotuotannon lisääminen auta.

Helsingin kaupungin asuntotuotanto mainostaa sivuillaan rakentavansa kaupungin ja asiakkaiden tavoitteiden mukaisia, laadukkaita ja elinkaarikustannuksiltaan edullisia asuntoja. Kuitenkin olemme viime aikoina saaneet lehdissä lukea, että esim. Jätkäsaaressa rakennetuissa taloissa on laadukkuus ja elinkaarikustannuksiltaan edullinen rakentaminen unohtunut.

Helsingin kaupungin asuntotuotannossa on ilmeisesti käynnissä ”kokeilevaa rakentamista” tulevien vuokralaisten rahoilla. Niin hulluilta visiot mm täydennysrakentamisesta vaikuttavat. Ihmeellistä kuitenkin on, että ARA hyväksyy nämä hullutkin hankkeet ja edelleen, tuleva vuokralainen maksaa vuokrissaan nämä kokeilevat rakentamiset.

Mikäli Helsingin kaupungin asuntotuotanto haluaisi rakentaa aidosti edullisia vuokra-asuntoja, tulisi suunnitella rakentamista, jonka pohjasuunnittelu käy tontille kuin tontille. Julkisivua kevyesti muokkaamalla rakennus voidaan maisemoida ympäristöönsä sopivaksi.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu