Pääosassa unelmat eivät faktat!

 

Viime aikoina olemme saaneet julkisuuteen tulleita kannanottoja Hekan uudesta vuokrantasauksesta eri edustajien nostamana. Harmillista kyllä, näistä jokainen on kävellyt samaan miinaan selvittämättä asioiden oikeellisuutta. Viimeisenä tähän miinaan käveli Helsingin Vasemmistoliitto.

Vaikka vuokranmääritysalueen keskivuokraa verrataankin alueen markkinavuokriin, tuo se euroissa laskettuna hyvin vähän korotusta asukkaan vuokraan. Suurimmat korotukset tulevat vuokranmääritysalueen sisäisen pisteytyksen kautta, johon oman kruununsa korotuksen muodossa tuo jyvitysmalli, jolloin asukas ei maksa todellisten asuinneliöidensä mukaan. Ja tästä epäkohdasta tulisi olla huolissaan, eikä siitä missä Helsingin lähiössä kukin kantansa esittävä asuu.

Erätauon paikka on nyt!

Vuokrantasausmallin tuomat korotukset on selvitettävä avattuna, ei vain yhtenä kokonaisuutena. Aran on otettava valvojan roolinsa ja vaatia kaikki vuokrantasaukseen liittyvät asiakokonaisuudet, jolloin näemme oikeita vuokrankorotuksen lukuja, emme vain kauniita keskivuokria.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu