Tarvitsemme kohtuuhintaista asumista koko Suomeen

 

Otetaan seuraava askel kohti uuden tulevaisuuden asuntopolitiikkaa, koska jokaisella on oikeus omaan kotiin, myös vuokra-asuntomarkkinoilla.

Kohtuuhintainen vuokra-asuminen on mahdollista, kun poliittista tahtoa riittää. Asuntopoliittisilla ratkaisuilla voimme rakentaa pitkäkestoisia, energiatehokkaita ja kohtuuhintaisia vuokrakoteja, jotta jokaisella olisi omalla työllään mahdollisuus kustantaa oma ja perheensä asuminen.

Tarvitsemme lisää kohtuuhintaista vuokra-asuntokantaa, jossa omistajana on aidosti yleishyödyllinen yritys tai kunta.  mm Helsingin vuokramarkkinat ovat ylikuumenneet ja asumistukimenot ovat korkeat. Itseään yleishyödyllisiksi yrityksiksi mainostavat yritykset pitävät vuokrat korkeina ja pienituloiset vuokralaiset siirtävät saamansa asumistuen suoraan omistajien kukkaroon ja tästä hyötyvät tietyt puolueet ja ammattiliitot.

Erinäisillä veroratkaisuilla voimme tuottaa kohtuuhintaista vuokra-asumista koko maahan. Kun vuokralaisilta jää vuokran jälkeen rahaa kulutukseen, tulee verohyötynä annetut eurot takaisin käyttöön.

Myös vuodelta 1990 oleva laki yhteishallinnosta vuokrataloissa tulee avata ja muuttaa vastaamaan 2020-luvun tarpeita. Laissa tulee ottaa huomioon kunnallinen vuokra-asuminen, asukastoiminnan tehtävät ja vaikutusmahdollisuus useammassa, kuin yhdessä tai kahdessa portaassa. Esimerkkinä voimme käyttää Suomen suurinta kunnallista vuokranantajaa, Helsingin kaupungin asunnot Oy:tä (HEKA). Lain tulee antaa asukkaille aito vaikutusmahdollisuus omaan asumiseensa, eikä vuokranantaja voi tuota mahdollisuutta rajata.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu