Viimeisenä työnään hallitus ryöstää asuntorahaston kirstun

 

Business hallituksen on viimeisenä työnään ryöstettävä valtion asuntorahaston kirstu, jotta vaalien jälkeinen elämä ilman ministerin salkkua olisi tyydyttävä. Ja tämän he tekevät häpeilemättä!

Vastoin eduskunnan tahtoa on hallitus päättänyt tulouttaa 73 miljoonaa euroa asuntorahaston varoja omiin tarkoituksiinsa Suomen Rata oy:hyn, vaikka eduskunta on lokakuussa 2018 yksimielisesti hyväksynyt tarkastusvaliokunnan mietinnön ja siihen sisältyvän kannanoton, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että hallituksen tulee säilyttää Valtion asuntorahaston asema itsenäisenä ja rahaston käyttö tulee suunnata asumiseen. Nyt hallitus kävelee tämän yksimielisen päätöksen yli häpeilemättä!

Asuntorahaston rahat on kerrytetty pieni – ja keskituloisten suomalaisten maksamien valtion aravalainojen korko -ja lyhennyskustannuksista. On täysin käsittämätöntä, että omakustannusperiaatteella määräytyvissä vuokrista kerätään varoja valtion yleiskuluihin, vaikka varat tulisi nimenomaan kohdistaa kohtuuhintaiseen asumisen edistämiseen.

Eduskunnan on pidettävä linjansa, eikä antaa hallituksen kävellä tarkastusvaliokunnan laatiman mietinnön yli, jonka he ovat itse yksimielisesti hyväksyneet.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu