Hekan asukkaista Auroranlinnan korjausten maksaja?

Joukko Helsingin kaupungin valtuutettuja on 3.3.2021 päivätyllä aloitteella esittämässä Kiinteistö Oy Auroranlinnan sulauttamista Helsingin kaupungin asunnot Oy:hyn (Heka Oy). Aloitteessa he vetoavat siihen, että kumpikin yhtiö on kaupungin omistama voittoa tuottamaton yhtiö.

Tammikuussa 2021 saimme julkisuudesta lukea, että Auroranlinna on nostamassa vuokralaistensa vuokria jopa useilla sadoilla euroilla kohonneiden korjauskustannusten vuoksi. Se, että Auroranlinna ei ole hoitanut omia velvollisuuksiaan kiinteistöjen kunnon suhteen, ei saa kostautua Hekalle ja sen vuokralaisille.

Heka on pitänyt kiinteistökannastaan hyvää huolta peruskorjaamalla kiinteistökantaa säännöllisin väliajoin. Vuokralaiset varautuvat tuleviin peruskorjauksiin maksamalla vuokrassaan 20% varauman ja loput katetaan lainalla, jonka lyhennykset ja kulut maksetaan vuokrissa tuon 20% varauman päälle. Vuokrien nousu on vuosittain ollut kohtuullinen 1-3 % luokkaa.

Mikäli Auroranlinna sulautettaisiin Hekaan, tulisi Hekan korjauskantaan huomattavasti lisää kiireellisen korjauksen tarpeessa olevia asuntoja. Tällöin Hekan korjauskannassa olevat kohteet viivästyisivät Auroranlinnan kohteiden kiireellisyystarpeiden vuoksi sekä vuokrien nousu olisi huomattava.

Ei ole tarkoituksenmukaista, että pääasiassa työsuhdeasuntoihin keskittynyt yhtiö sulautetaan ARA asuntoihin erikoistuneeseen Hekaan. Kaupungin tulee löytää Auroranlinnan kiinteistökannan korjaukseen tarvittavat rahat jostain muualta, kuin Hekalaisten pussista.

 

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu