Helsinki ei ole maailman toimivin pääkaupunki

Tässä rakennetaan maailman toimivinta kaupunkia – kyltit ovat tuttu näky Helsingissä. Kuntalaiset ovat luottaneet siihen, että demokraattisesti valitut valtuutetut tekevät päätöksiä, joilla kotikaupunkiamme kehitetään tulevaisuuden kaupungiksi ja pärjäämme kansainvälisilläkin markkinoilla suuryritysten investointikohteena ja jossa kuntalaisten on hyvä elää turvallista arkea.

Helsingin valtuusto päätti kuluvalla viikolla olla tavoittelematta maailman toimivin pääkaupunki- titteliä luopuessaan lopullisesti kaupungin omasta pienlentokentästä ”edullisen” asuntorakentamisen tieltä. Herääkin kysymys, miksi Helsingin päättäjät ovat olleet valmiita ottamaan mallia Tanskasta ilmastoasioiden hoidosta ja yritysten kanssa tehtävästä kaupunkisuunnittelusta sekä pyöräilykulttuurin kehittämisestä Hollannista mutta Ruotsin Tukholmasta emme voi ottaa mallia pienlentokentän toimivuudesta ja kehittämisestä tulevaisuuden lentokentäksi. Miksi?

Asuminen ja sen kalleus ovat olleet keskustelussa vuosikymmenet ja tulevat olemaan edelleen, ellei tähän kysymykseen haluta etsiä ratkaisua yhdessä. Valtuuston niukka enemmistö jopa pitää itsestään selvänä, että Malmin lentokentän alueen rakentaminen on ainoa vastaus asumisen hinnan laskulle, segregaation ehkäisylle ja ekologiselle rakentamiselle, vaikka valtaa pitävän ja gallup kärjessä (US 30.3.2021) olevan puolueen pormestariehdokas jopa totesi, että Malmin lentokentän alueelle saadaan ”edullisia” asuntoja niille henkilöille, jotka muuttavat Helsinkiin.

Tästäkin syystä tuleekin pohtia vakavasti, miksi kaupunkiamme halutaan muuttaa ja kasvattaa pakolla tänne joskus muuttavien ehdoilla? Eikö pormestarin ja valtuuston tehtävänä ole tehdä päätöksiä jo olemassa olevien kuntalaisten parhaaksi?

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu