HSL on kierteessä, josta ei ole ulospääsyä ilman kunnollista saneerausta

Viime aikoina olemme saaneet lukea lehdistä, kuina HSL on jälleen kerran korottamassa matkalippujen hintoja sekä viemässä erityisryhmien alennusoikeudet. Tämän lisäksi HSL on pyytänyt sen omistamilta kunnilta suuria rahallisia lisäpanostuksia.

HSL on syyttänyt pito -ja vetovoimansa menetyksestä koronaa ja sen myötä yleistynyttä etätyötä. Tähän syyhyn ei voida vedota ikuisesti, vaan HSL:n tuleekin tarkastella omia toimiaan kriittisesti. Totuushan on, että HSL ei ole enää vuosiin pystynyt vastaamaan asiakkaittensa tarpeisiin joustavilla, nopeilla ja palvelevilla julkisen liikenteen linjoilla.

On täysin kestämätöntä, että esim. Tuusulantietä pitkin rautatieasemalle kulkee peräkkäin jopa kymmeniä bussilinjoja eri lähiöistä, mutta lähiöiden välistä sujuvaa ja nopeaa liikennöintiä ei ole.  Lähiöiden välinen sujuva ja nopea liikennöinti palvelisi kaikkia ikäryhmiä päivittäisessä liikkumisessa.

HSL:n tuleekin keskittyä tekemään rohkeita linjastosaneerauksia kokonaisvaltaisesti, eikä vain poistamalla suosituimpia linjoja. Tulevaisuuden linjasto tulisi suunnitella joustavalla lähiölinjastoilla, jotka toimivat saumattomasti pääteitä pitkin liikennöiviä runkolinjojen (kumipyörämetrojen), junien ja raitiovaunujen sekä metrojen kanssa.

Vaadimme, että HSL ryhtyy pikaisiin toimiin julkisen liikenteen pito -ja vetovoiman palauttamiseksi, eikä tyydy pelkkään rahastajan asemaan.

 

Anne Vuoritoimistosihteeri, Torpparinmäki

Sari Kuminvarhaiskasvatuksen eritysopettaja, Vuosaari

AnneVuori
Kristillisdemokraatit Helsinki

KD Naisten 2. varapuheenjohtaja
KD Pohjois-Helsingin osaston puheenjohtaja
KD Helsingin piirin jäsen
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu