Myydäänkö Hekalaisten kodit?

Koti on koti asumismuodosta riippumatta. Helsingissä kuitenkin luodaan mielikuvaa, että varsinkaan ARA rahoitteisessa asunnossa ei asu kodin tarvitsijoita. ARA rahoitteiset vuokra-asunnot eli Helsingin tapauksessa Helsingin kaupungin vuokra-asunnot (Heka Oy) perustuva omakustenneperusteiseen asumiseen. Vuokralaiset maksavat vuokrissaan talon rakentamisen ja korjaamiseen liittyvät lainakulut sekä kiinteistöihin liittyvät huolto – ja henkilöstökulut.

Helsingin kaupungilla on tahtotila estää segregaation syntyminen mm. maankäyttö – ja asuntopolitiikalla. Tuoreen kaupungin tarkastuslautakunnan raportin mukaan tässä on kuitenkin epäonnistuttu. Ratkaisuksi lautakunta haluaa eriarvoistaa Hekan vuokralaiset muista kaupunkilaisista myymällä heidän kotinsa.

Tarkastuslautakunta toteaa raportissaan, että ”kaupunginkanslian ja kaupunkiympäristön toimialan tulee kokeilla merkittävimpiin ARA-vuokrakeskittymiin kuuluvien yksittäisten talojen muuttamista asumisoikeustaloiksi ja valtion korkotuen päätyttyä (40 vuotta) harkita yksittäisten talojen peruskorjaamista omistustaloiksi, jotta asuntojen hallintojakauma vastaisi asumisen ja maankäytön toteutusohjelman tavoitteita kaikilla alueilla.”

Tarkastuslautakunnan viesti on selkeä. Vuokralaisille ei ole sijaa tässä kaupungissa.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu