Rakennetaanko Helsingissä jo liikaa?

Helsinkiin rakennetaan ennätysmäärä uusia asuntoja hintojen nousun ehkäisemiseksi ja samaan aikaan Helsingistä muutetaan pois kiivaammin, kuin vuosikymmeniin.

Tulevissa kuntavaaleissa on tärkeää kyseenalaistaa Vihreiden ja Kokoomuksen aloitteesta tehty päätös 8000 uudesta kodista vuosittain. On tärkeää miettiä, millaista asuntokantaa rakennetaan. Myös rakentamisen sijaintia tulee tarkastella kriittisesti. Viedäänkö helsinkiläisiltä oikeudet aitoon lähiluontoon sekä mahdollisuus olla tulevaisuuden edelläkävijä sähköisen ilmailun saralla Malmin lentokentän jäädessä rakentamisen alle?

Leimallista Helsingin rakentamiselle on sen kalleus sekä luonnon tuhoaminen rakennusten tieltä. Näin on tapahtunut viime aikoina mm Pirkkolassa, Myllypurossa ja Vuosaaressa.  Helsinkiläiset tarvitsevat myös aitoa lähiluontoa, pelkät keinotekoiset puistot eivät riitä.

Leimallista Helsingin päättäjille on rakentamisen kalleuden sekä luonnon tuhoamisen lisäksi ollut korvien sulkeminen asukkaiden kannanotoille ja mielipiteille. Yleensä nämä hankkeet tulevat asukkaiden tietoisuuteen siinä vaiheessa, kun on jo liian myöhäistä vaikuttaa omien valtuutettujen kautta. Tästä syystä onkin tärkeää, että asukkaille tulee rakentamiseen liittyvät yksityiskohdat tarpeeksi ajoissa esille.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu