Vaalit ilman häirintää?

Tammikuussa 2021 Helsingin Sanomat kirjoittivat artikkelin Uskallanko ehdolle? Artikkelissa käsiteltiin kuntapäättäjien kokemaa häirintää ja väkivaltaa. Artikkeli perustuu osin kuntaliiton tekemään kyselyyn vähentääkö häirintä kynnystä lähteä kuntavaaliehdokkaaksi?

Keskustelukulttuuri on muuttunut vuosien saatossa ja varsinkin tulevat vuoden 2021 kuntavaalien kampanja käydään pääosin sosiaalisessa mediassa, on häirintäänkin matalampi kynnys. Perinteisissä telttatapahtumissa kynnys häirintään on varmasti korkeampi, kuin sosiaalisessa mediassa.

Suomessa varmasti jokainen puolue herättää negatiivisia tunteita ja varsinkin sosiaalisessa mediassa tämä omalta osaltaan vaikuttaa puolueiden listoilta ehdolla oleviin henkilöihin, vaikka heillä saattaisikin olla joihinkin asiakysymyksiin eri kanta. Usein jopa riittää, että kommentoidessa esim. Facebook -postausta profiilikuvassa on puolueen logo vaalimainoksena, vaikka itse kommentti olisikin muiden kommentteja esittävien kanssa samassa linjassa.

Itselleni nämä ovat toiset kuntavaalit, joissa olen ehdolla, vain puolue on vaihtunut matkan varrella. Teemat, joiden puolesta taistelen ovat pysyneet samoina vuodesta 2014, koska en tee turhia vaalilupauksia vaan linjani pysyy myös vaalien välissä. Ikäviä kommentteja postauksiini tai kommentteihini on tullut tasaisin väliajoin, siis puolueesta riippumatta. Yleisimpiä kommentteja ovat ”teidät pitäisi hävittää maailmasta kokonaan”, ”mistä näitä persujen peesaajia riittää?” tai sitten tuodaan omaa agendaa mm. rokotuksista tai maskipakosta postaukseeni, vaikka se ei liittyisikään käsiteltävään aiheeseen.

Demokratiamme on jo järkkynyt, kun kuntavaaleja jouduttiin pandemian vuoksi siirtämään kahdella kuukaudella. Tehkäämme vaalikampanja ilman häirintää ja toteutetaan demokratiamme ydintä mielipiteemme ilmaisemiseen. Käytetään äänioikeuttamme. Tavataan vaaliuurnilla 13.6.2021.

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu