Valtion leveät hartiat taakan kantajana
Kansainvälinen pandemia nimeltään korona on haitannut normaalia elämäämme jo yli vuoden. Useat ihmiset ovat menettäneet yrityksensä ja työnsä, työn, joka on tuonut leivän pöytään ja taannut turvallisen elämän.
Hallituksen päätöksellä keväällä 2020 tuli voimaan useita rajoituksia mm. harrastuksiin, kokoontumisiin sekä ravintola -ja tapahtuma- alan palveluihin. Hallitus lupasi kunniakkaasti ottaa taloudellisen taakan kantaakseen, koska valtiolla on leveämmät hartiat.
Yksistään tapahtuma-ala on Suomenkin kokoisessa maassa miljardien bisnes ja työllistää useita tuhansia ihmisiä ympäri Suomen. Kyse ei siis ole vain muutamasta artistista tai bändistä, kyse on jostain paljon suuremmasta. Surullisena olen katsonut, kun keskustelupalstoilla ja somessa ihmiset kehottavat tapahtuma-alan työntekijöitä menemään oikeisiin töihin! Mitä ovat nämä oikeat työt?
Näiden huuteluiden lisäksi näyttää siltä, että punavihreät ovat hylkäämässä vahvimmat kannattajansa, kulttuuriväen. Kysymys kuuluukin, milloin valtio ottaa taakan kantaakseen leveillä hartioillaan ja osittaa tukeaan tuhansille tapahtuma-alan työntekijöille?
No oikeaksi työksi laskee moni työt, joita ilman emme tule toimeen.
Ainakin lama-ajan tulemme hyvin toimeen mm. ilman romaanikirjailijoita, näyttelijöitä, taidearvostelijoita, some -julkkiksia, muodin ja trendien luojia, tatuoijia, tv -viihdetoimittajia, festarijärjestäjiä, juorulehtien toimittajia, feminismi- ja köyhyystutkijoita, seksologeja, ammattiurheilijoita, runoilijoita, kuvataiteilijoita, tanssijoita, popmuusikoita, kuvataiteilijoita, HSn toimittajia, puoluevirkailijoita sun muita.
Emme taasen pärjää ilman mm. maajusseja, bussikuskeja, rakennusmiehiä, poliiseja, tienrakentajia, metsureita, huoltomiehiä, lääkäreitä, sairaanhoitajia, merikapteeneita tai opettajia. Huonosti käy myös ilman teollisuusduunareita, hautausurakoitsijoita tai vientikauppiaita.
Asia ilmenee hyvin yksinkertaisesti. Kun on lama kuten nyt niin raha on tiukemmassa. Rahan käyttökohteet valitaan enemmän tarpeellisuuden mukaan.
Näin kansa äänestää myös töiden tarpeellisuudesta. Samoin tekee virkamies. Yöelämää tai matkustamista rajoitetaan, muttei sairaalatoimintaa.
Kaikki työ on jollekin arvokasta, mutta vain osa kaikille välttämätöntä.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiolla ei ole minkäänlaisia hartioita, vaan ne taakkaa kantavat hartiat kuuluvat veronmaksajille.
Ilmoita asiaton viesti
Yritys puoluepotisoida koronaepidemaian talousvaikutukset on tuhoon tuomittu yritys, Ei Suomen kansa, kulttuuriväki, tapahtuma-ala ole niin tyhmiä, että nille voidaan selittää, että kyse on ”punavihreiden! aiheuttamista ongelmista.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä varten on olemassa työttömyyskorvaukset ja toimeentulotuki jos ei ole liittynyt työttömyyskassaan.
Sinne samaan jonoon vain.
Ei duunari eikä toimihenkilö saa mistään mitään korvauksia muualta.
Tuo ns.kulttuuriväki saa muutoinkin aivan liikaa yhteiskunnan tukea. Jos homma ei ole sellaista että kansalaiset ovat valmiita maksamaan siitä niin sellaista ei pidä tukea.
Ei edes oopperaa. Jos ei katsoja halua maksaa sitä minkä esittäjä vaatii niin se on sitten siinä.
Näinhän se on kaiken muunkin myytävän kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri samaa mieltä. Jonkin suppean piirin arvostama taide ei ole itseisarvo yhteiskunnan kannalta. Se on harrastus.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se noinkin, mutta kun ei ole kuitenkaan. Kulttuuri on paljon muutakin, kuin viihdeala, johon te nyt tunnutte pitäytyvän ja viittaavan. Kulttuuri on pitkä jatkumo, jota ei edes korona pysäytä, mutta hidastaa. On kaikille (myös meille kansana) vahingollista, että kulttuurin merkitystä ei tunnusteta tai edes tiedosteta. Se on vahva voimavara ja on ollut sitä lapi koko historian. Mitä Suomi olisi ilman Sibeliuksen Finlandiaa tai Gallen-Kallelan Lemminkäisen äitiä? Harmittaa että aliarvostatte kulttuurialan noilla puheillanne. Nyt on arvostettava myös kulttuuria Suomen voimavarana ja hallituksen on tuettava myös sitä samalla velkarahalla, jota riittää kyllä muuallekin. Hyvä Vesala ja Kivinen, kirvestä saa heiluttaa jos asia on oikea.
Ilmoita asiaton viesti