Valtion leveät hartiat taakan kantajana

Kansainvälinen pandemia nimeltään korona on haitannut normaalia elämäämme jo yli vuoden. Useat ihmiset ovat menettäneet yrityksensä ja työnsä, työn, joka on tuonut leivän pöytään ja taannut turvallisen elämän.

Hallituksen päätöksellä keväällä 2020 tuli voimaan useita rajoituksia mm. harrastuksiin, kokoontumisiin sekä ravintola -ja tapahtuma- alan palveluihin. Hallitus lupasi kunniakkaasti ottaa taloudellisen taakan kantaakseen, koska valtiolla on leveämmät hartiat.

Yksistään tapahtuma-ala on Suomenkin kokoisessa maassa miljardien bisnes ja työllistää useita tuhansia ihmisiä ympäri Suomen. Kyse ei siis ole vain muutamasta artistista tai bändistä, kyse on jostain paljon suuremmasta. Surullisena olen katsonut, kun keskustelupalstoilla ja somessa ihmiset kehottavat tapahtuma-alan työntekijöitä menemään oikeisiin töihin! Mitä ovat nämä oikeat työt?

Näiden huuteluiden lisäksi näyttää siltä, että punavihreät ovat hylkäämässä vahvimmat kannattajansa, kulttuuriväen. Kysymys kuuluukin, milloin valtio ottaa taakan kantaakseen leveillä hartioillaan ja osittaa tukeaan tuhansille tapahtuma-alan työntekijöille?

AnneVuori
Helsinki

Heka asukasaktiivi
Vuokralaiset HKVY ry:n puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu